Witam!
Mam pytanie dotyczące muła. Mianowicie nie licząc problemów związanych z lowid, coś nie łączy, przerywa itd.

(

) zauważyłem dziwne i w sumie niepokojące zjawisko.
Mianowicie o ile pamiętam, jeśli w pliku jest np. 5 części (zdaje się po ~9,3MB), to kiedyś po skończeniu pobierania jednej (od zera) zaczął od razu pobierać część kolejną (kolor paska przy użytkowniku zmieniał się: stara część - żółty, nowa, która za chwilę ma być pobrana - zielony, po przejściu do kolejnej części zielony zmienia się w żółty

), itd. Problem w tym, że nie pamiętam czy tak kiedyś było (i jest) czy tylko mi się ubzdurało. Bo od jakiegoś czasu obserwuję muła i widzę że:
-jeśli zaczynam od kogoś ściągać te np. 5 części od zera, ściągnie całą jedną i pomimo tego że kolejna część zmieni się na żółtą, zaraz po skończeniu poprzedniej, następuje przerwanie ściągania i skok na koniec kolejki
-jeśli zaczynam ściągać część która ma ściągnięte np. 4MB, to kończy ją ściągać, zaczyna nową, ale nowej już nie ściąga całej tylko (9,3MB - 4,3MB = 5MB) które to 4,3MB dociągnął do części poprzedniej

. Dalej dzieje się co? Na koniec kolejki i dowidzenia.
Nie wiem czy coś się w zasadach w eMule zmieniło, czy ja coś w ustawieniach niechcący zmieniłem (ale przeszukałem i nic w sumie tam nie ma na ten temat) czy po prostu to ściąganie w "nieskończoność" jest moim wytworem wyobraźni?
Proszę o rady, akurat 90% plików które ściągam to rzadkości, po 5 źródeł max. i w dodatku mam lowID

...