Cytat:
Napisany przez Banana Coctail
A kto napisal, ze ja niechcialbym tego zrobic z poparciem Rosji?  ...
|
Człowieku opanuj się ! Piszesz takie rzeczy, że kopara opada. Chciałbyś tłumić przewrót z pomocą Rosji ?
Cytat:
Demokracja w Polsce jest demokracja ludzi, ktorzy maja o niej najmniejsze pojecie tj osob ktore zyly w czasach PRLu. Bez wiekszej wiedzy i jasnego swiatopogladu. Brak gruntownego wyksztalcenia + fanatyczna religijnosc + poczucie obywatelskiego obowiazku + latwowiernosc + podatnosc na populizm + ignoracja partii pozaparlamentarnych = wygrana PiSu. A wsrod ludzi bogatych jest przekonanie, ze nie warto sie w tym g... brudzic (nie ruszaj gie bo smierdzi). Dlatego co 4 lata mamy (pseudo)prawice a potem (pseudo)lewice - partie, ktora rzuci wiecej kielbasy.
|
Zastanowiłeś się nad tym kto skutecznie ograniczał dążenia do państwa demokratycznego ? To był ZSRR. Przez 55 lat byliśmy pod ścisłą kontrolą. To system totalitarny doprowadził do tego co teraz mamy ! Więc nie pisz o ludziach "bez większej wiedzy i jasnego poglądu, ..." bo nie masz prawa nazywać tak tych, którzy nie mieli wyboru !
Cytat:
Polityczna poprawnosc nie wystepuje w Polsce, moje uczucia estetyczno-relgijno-moralne byly jawnie gwalcone przez TVP - transmisja pogrzebu JPII (nudny jestem?). Co jeszcze... dopuszczanie do glosu bojowek jawnie faszystowskich i szowinistycznych typu ONR czy MW (podobno jest to niezgodne z konstytucja tak jak propagowanie komunizmu vide KMP [chociaz oni do agresji, rasizmu, dyskryminacji nie posuwaja]). Nie mowienie bolesnej prawdy nt Kosciola katolickiego, prawoslawnego etc. Ignoracja ludzi propagujacych panstwo takie jakie ma (niby) gwarantowac konstytuacja (marsze antyklerykalow). Albo wolna amerykanka albo konsekwentne wykonywanie prawa (dot ujawnia pogladow).
Btw ciekawe czy bede mial reprymende od polonistki za uzycie slow typu "naga", "upojne", "zebralem jej krew do butelki"? 
|
Jesteś uczulony na wszelkie formy wiary !