Cytat:
Napisany przez pawelblu
Nie przekreslalbym tak z marszu wladzy autorytarnej czy nawet monarchii, bo wydaje sie ona coraz bardziej pasujaca do wymagan reform jakie stoja przed nami.
|
Ktos na ksztalt Jozefa Pilsudzkiego bylbym idealnym wyborem. Jest jedno ale, gdzie znajdzie sie polak ktory chcialby dobrze dla panstwa nie dla siebie?
Cytat:
Napisany przez Loczek
Chciałbyś tłumić przewrót z pomocą Rosji
|
Ja chcialbym go dokonac z pomoca Rosji
Cytat:
Napisany przez Loczek
Więc nie pisz o ludziach "bez większej wiedzy i jasnego poglądu, ..." bo nie masz prawa nazywać tak tych, którzy nie mieli wyboru !
|
Zgoda nie mieli wyboru - wtedy (kto bronil do PZPR wstapic?). Teraz masz ponad 15 lat demokracji, wirowanie niczym flagi na wietrze gustow politycznych polakow. Raz socjalizm, solidarnosc, liberalizm etc Nie mam racji, ze obecnie ludzie nie maja jasno sprecyzowanych pogladow? Zastanawiajace jest: w 2001 SLD (czerwoni, post komuchy) dostali ponad 40% poparcia, teraz ledwo 11%. PiS i PO mialy w 2001 wynik jak SLD teraz, a obecnie pseudoliberalowie i prawicowi socjalisci maja wyniki niemalze jak SLD 4 lata temu. Widac cos? Niezadowolenie bez przerwy, nieudolne rzady. 4 letni teatr jest faktem.
Dla mnie mozesz byc muzulmanem, u mnie nie wiara a osobowosc decyduje o czlowieku. Pochodzenie jest niewazne.
Cytat:
Napisany przez loczek
Jesteś uczulony na wszelkie formy wiary !
|
Ja nie walcze z wiara czy wyznawcami, ja sie niegodze na mydlenie oczu i wyprowadzenie utopijnego obrazu instytucji zwiazanych z wiara. Nie podoba sie mie to, ze wyznawcy innej niz "jedyna sluszna religia" sa dyskryminowani przez media publiczne (prywatne moga byc nawet ultra katolickie, to mi dynda). Ukazywanie pielgrzymek na Jasna Gore i wszystkiego co z nimi zwiazane, a krotkiej relacji z parady antyklerykalow ani widu ani slychu, cisza. Nadmierna klerykalizacja kraju do tego doprowadza, zacytuje sp D. Podrzyckiego: "(...) wszyscy sie Kosciola boja i wszyscy wiedza, ze jak sie mowi i o pieniadzach i o Kosciele to beda klopota, ale ja o tym mowie (...)".