@ed hunter przepraszam, za pomylke w nazwisku. Jakby ciagle patrzec na przeszlosc to Polska nie powinna z zadnym krajem utrzymywac stosunkow dyplomatycznych (mam na mysli, panstaw europejskie).
Jezeli twierdzisz, ze takie demonstracje sa nieistotne to dolewasz oliwy do ognia. Takie wystapienia pokazuja, ze sa ludzie ktorzy nie boja sie Kosciola, ktorzy chca panstwa gdzie ludzie sa ocenani wg umiejetnosci i osobowosci a nie religii. Ludzie, ktorzy chca czegos czego w Polsce brakuje - liberalnego swiatopogladu. Wg mnie 1h religii to jest czas zmarnowany, lepiej by bylo dodac wiecej fizyki. Ale jak mnie pamiec nie myli to glosowales na Kaczynskiego - mamy odmienny poglad na religie i wszystko co z nia zwiazane. Jestes za panstwem wyznaniowym i ksenofobicznym? OK.
Religia w Kosciele i szkolach nielaickich nie ma nic przeciw, w publicznych urzedach, szkolach, Sejmie i Senacie: krzyzom i innym ustrojstwom mowie - NIE.
Przewrot o 180 stopni jest bardzo potrzebny Polsce, poparcie Rosji jest przeciez humorystycznym ujeciem. Sytuacja jest tragiczna, zapowiada sie ze Polska splonie a my bedziemy stali na balkonie i patrzyli jak Polska plonie. Jezeli sluchasz Kazika, to chyba nieuwaznie, on lubi poskakac po klerze.
|