Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.11.2005, 00:50   #768
Desden
-=Advokat^Diabła=-

Data rejestracji: 14.02.2005
Desden zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
...ps. przed II wojną inny dyktator - adolf hitler - w swoim kraju również był uwielbiany.
zlikwidował bezrobocie, ograniczył inflację, zaprowadził porządek na ulicach.
tyle tylko, że troszkę się zagalopował...
Zlikwidował bezrobocie bo powołał armie! A wiadomo nie od dziś, że wojna i ten kierunek nieźle napędzaja gospodarke i się robi z tego niezły interes
Taki był Adolf,a jak to wykorzystał wszyscy wiemy, więc nie mów hop...
Tak samo jest teraz z w Iraku-podobna sytuacja z napędzaniem gospodarki.

Wracając do naszej realności....Na kilku forach padł podobny temat:

Co by było gdybyś się dowiedział, że długo nie pożyjesz,bo choroba cię zabije raz dwa i już na to ratunku nie ma?

Padały różne opinie na ten temat,inni by czekali na swoiste "kaput" w łóżku,a z kolei inni by hulali do woli z życia i zrobili to, co nigdy nie robili albo pomogli innym jeszcze przed własnym końcem.
Oczywiście tu było różnie,od tych z perspektywą bezrobotnych-czyli desperatów nie mających na nic pieniędzy,aż po tych co mu zwisało byle jak najlepiej to wykożystać-ten czas.
Mnie martwi jedno!Ze kiedyś coś się może stanie,tylko dlatego, że z racji olania przez system(rząd,fundusz zdrowia i społeczeńswto-rodzina) takiej osoby zrobi coś, o czym dowiemy się na wszystkich dziennikach.Ostatnio słyszałem historie rodziny która popełniła samobójstwo, bo byli bezrobotnymi,łacznie z ich 10 letnim dzieckiem!!!
Więc ja mówie,jesli nie chcą hodowac cykających bomb to wypadałoby, aby się wzieli wreszcie za robote - nasi politycy,a nie bawili w najlepsze z naszych podatków!

No i kwestia tego co mamy?Mnie martwi ile domowych biznesów upadnie przez nich,ilu będzie młodych zdolnych o pustych żołądkach?I wreszcie,czy po 4-5 latach,społeczeństwo będzie bardziej wykształcone niz teraz?

Ostatnio zmieniany przez Desden : 01.11.2005 o godz. 01:00
Desden jest offline   Odpowiedz cytując ten post