Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.11.2005, 11:49   #773
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Tu się zgodzę, ale dam przykład czegoś, co dla mnie tego typu atrakiem na odrębność było - kapliczka, a właściwie mały kościół na lotnisku we wrocławiu. Byłem tam swego czasu i jak czekałem na spóźniający się oczywiście samolot, to akurat miała miejsce msza. Ale nie była to kameralna msza w zamkniętym pomieszczeniu, tylko masa ludzi z okolicznych domów, wylanych na pół lotniska, otwarte na ościerz drzwi i oczywiście dźwięk na całe lotnisko... I gdzie w tym momencie zezwolenie na inne wyznania, nie narzucanie się z kolicyzmem itp.. Ja jestem katolikiem (nie praktykującym jednak według "zasad' nauczanych w szkole), ale coś takiego bardzo mi się nie spodobało..
w tym momencie walisz takie glupoty ze az (nie)milo
wg Twoich przkonan, mi jest narzucana religia Zydowska dwa razy do roku kiedy to po calym Lezajsku roznosi sie modlitwa Zydowska......
dlaczego koncerty moga zalewac dzwiekiem okolice a koscioly nie? nie narzucanie sie to znaczy ze nikt Ci nic nie kaze,
nie spodziewaj sie ze dla Ciebie i Twojego delkatnego JA kosciol zejdzie w podziemie, zamknie sie za drzwiami i bedzie sobie szeptal.....
Katolik jest wtedy dobry, gdy sobie cichutko siedzi i go nie widac nie?
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post