Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.11.2005, 13:54   #2033
horos
Bywalec

Data rejestracji: 20.11.2003
horos zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou
Przypuszczam, że nikt nie wie, mam to samo na innym benku (EW162I).
Ze screenów zamieszczanych na stronie benka wynika, że testy powinny działać, support na moje prośby i monity wysyła maile generowane automatycznie. Interpretuję to tak: "mail doszedł ale mamy cię gdzieś" .

Dzieki za odzew Juz w posredni sposob odpowiedziales. Najpierw kupilem do BENQa obudowe FireWire/USB 2.0 z czipsetem Prolific 3507. Zaczely sie schody z zenujacym transferem. Okazalo sie, ze na innych forach ludzie z obudowami z TYM POPULARNYM czipsetem maja identyczne problemy. Wierzac w 1640, zrzucilem wine na obudowe/czipset, ze firmware do niego jest niedopracowane i gryzie sie z "benkiem". Kupilem druga obudowe. Tym razem "gole" USB 2.0. Czyli ZADNYCH "czipsetow" a przejsciowka IDE=>USB 2.0 i zasilanie. No to okazalo sie, ze wywalaja sie skany. W tym przypadku moja "przygoda" rowniez nie jest odosobniona. Malo tego, okazuje sie, ze model EW162I PRZYGOTOWANY jako zewnetrzna mutacja 1640, rowniez daleki jest od doskonalosci...

No coz... Nasuwa sie konkluzja, ze szukajacy nagrywarki do "zabudowy", powinni przynajmniej na razie omijac szerokim lukiem produkty BENQ (a napewno 1640). Nie naleze do ludzi, ktorzy latwo sie poddaja, ale po kilku tygodniach walki... tak to wyglada. Mialem w obudowach zewnetrznych 3 NEC-i (3500, 3520 i 3540)... teraz mam rowniez HP840i (nie skanuje, ale do DVD-RAMu i LightScribe) i z ZADNYM "palnikiem" nie mialem najmniejszych problemow. Szkoda, ze padlo na BENQa, bo to model dla LUBIACYCH GRZEBAC Ale jak sie nic z "przyjaznym" supportem nie poprawi, to chyba wroce do NECa .... a moze PIONEER tym razem

PODKRESLAM, ze moje konkluzje/wrazenia dotycza WYLACZNIE wspolpracy 1640 z obudowami zewnetrznymi, a post ten nie ma charakteru "nagonki" na ten, jak widac po forum, udany model do "wkrecenia w blaszaka" , a wylacznie charakter informcyjny, gdyby ktos planowal 1640 postawic kolo komputera...

Pozdrawiam
horos jest offline   Odpowiedz cytując ten post