Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.11.2005, 20:17   #218
mama@leone
Bywalec

Data rejestracji: 19.10.2005
mama@leone w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy Jak nagrać płytę DVD-RW VERBATIM w nagrywarce NEC DVD_RW ND 1300A ??

Witajcie ponownie. Po usilnych próbach nagrania czegokolwiek na nośniku DVD-RW firmy EMTEC (za 3,90 zł), [tutaj link do wątku: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...=EMTEC+DVD-RW] kupiłem płytkę DVD-RW Verbatim 4x DataLifePlus (za 7,50 zł). Przypominam, że mam dość przestarzałą już nagrywarkę NEC ND-1300A. Jednak w tym przypadku na początku się ucieszyłem, gdyż udało mi się nagrać pierwszy lepszy około 700 MB plik na tenże nośnik. Niestety kolejna próba nagrania czegokolwiek, również wcześniejszego 'wymazania' płytki [erase disc] w Nero 6.6.0.16 kończyła się niepowodzeniem. Wyskakiwał komunikat, że nośnik ten nie jest wielokrotnego zapisu. Wziąłem więc tą płytkę do kolegi, wrzuciłem do nowej nagrywarki LITE-ON DVDRW SHW 1635S i spokojnie wymazalem ją w Nero. Niestety chcąc nagrać znowu cokolwiek już w mojej nagrywarce NEC ND-1300A wyskakuje inny komunikat, że nie mozna zapisać plików w trybie 'Disc At Once', oczywiscie przy tym error i wypalanie jest przerywane w tym momencie, a dzieje się to wszystko na początku procesu wypalania. Co to może być? Prosze o jakieś porady i wskazówki... Pozdrawiam

Prosze mnie nakierować.... czy ten temat i ten mój poprzedni wątek umieszczać w poddziale "Nośniki optyczne" czy raczej w "ogólnie o DVD" ??

Ostatnio zmieniany przez mama@leone : 01.11.2005 o godz. 20:21
mama@leone jest offline   Odpowiedz cytując ten post