Cytat:
|
Napisany przez Morris
Kiedyś słyszałem o podziale piwa lanego na 3 kategorie - to samo piwo w kilku cenach, różniące się znacznie jakością. Niestety nie wiem, czy podział dotyczy frakcji o których piszesz, czy też może ta ostatnia jest dzielona jeszcze na 3 podkategorie. :\
|
tak, ta ostatnia frakcja ktora trafia do kegow jest jeszcze rozwarstwiana, czyli dogazowywana i rozwadniana, najgorsza jest na masowkach typu koncert, imprezy na swiezym powietrzu, bo piwo nie ma smaku wogole i pije sie aby wypic, w knajpie (w zaleznosci od knajpy) sa 2 ostatnie rodzaje i ta najlepsza jest w malych kegach, ktore mozna kupic na grilla w supermarkecie...
ja pamietam jeszcze jak w latch osiemdziesiatych i dawniej bylo piwo nie pasteryzowane w knajpach i mialo swoj smak, teraz nie takiego piwa... czasem jeszcze mozna dostac cos dobrego z jedynego browaru w Polsce ktory robi piwo niepasteryzowane - Lwówek Śląski... jak widze zaraz kupuje, piwo to jest w butelkach starego typu i jest dosc tanie ale bardzo smaczne i aromatyczne prawdziwe piwo