Cytat:
Napisany przez Burak_PL
kurde ile tym masz czasu wolnego? Widziales wszystkie filmy o ktore pytam 
|
Wbrew pozorom nie tak dużo..

Ale akurat pytasz o takie, które widziałem, kiedy miałem go więcej
Ale ostatnio rzeczywiście (ostatnie kilka dni) zobaczyłem kilka filmów (bo pomijając to, to przez ostatnie kilka tygodni nie pamiętam, żeby coś oglądał). Wczoraj jeszcze w telewizji leciało "
Między niebem a ziemią" (czy jakoś tak) z Robinnem Williamsem.
Trudno mi ten film ocenić, bo obawiam się, żeby moja ocena ze względu na tragiczne momentami tłumaczenie (momentami, które mogłem wyłapać, bo lektor nie zagłuszał oryginalnej ścieżki.. Obawiam się, jak było w pozostałych momentach..).. Bo w filmie cholernie ważne według mnie były dialogi.. A tak to, co wczoraj usłyszałem sprawiło, że jako całokształt film kompletnie mi się nie podobał. Polecam go jedynie osobom, które chcą obejrzeć naprawdę piękne, baśniowe wręcz pejzaże.
No i jeszcze coś - w żadnym filmie do tej pory nie widziałem tak doskonale przedstawionej szczerej miłości dwojga osób. I nie mam tu na myśli scen, kiedy główny bohater przemierza piekło, żeby dotrzeć do ukochanej, ale zwykłe codzienne chwile na początku filmu. To naprawdę warto zobaczyć.
Oceny nie wystawiam, bo naprawdę obawiam się, że mój odbiór został całkowicie spaczony ze względu na tłumaczenie. Tak niespotykane przedstawienie od strony graficznej plus doskonała gra aktorów naprawdę nie pasują mi do nieudanego filmu. Coś w nim jest, ale ja po prostu nie mogłem tego zobaczyć.