Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.11.2005, 13:25   #2110
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez melag
Ja to "widzę" tak, qscan ma za zadanie odpowiedzenie na pytanie czy z daną prędkością "palenia" osiągnę poprawną jakość nagrania, prędkość testu to już zupełnie inna sprawa i nie należy ją łączyć z prędkością "palenia".
Oczywiste jest że im mniejsza prędkość skanu tym test dokładniejszy, natomiast zwyczajowo przyjęto prędkość skanowania dla BenQ na 8x.
Uwazam ze to dosc dobra aproksymacja rzeczywistosci.

Chociaz gdyby sie tak zastanowic no to w koncu np. Focus Error ma tez znaczenie przy odczycie - ogniskowanie wiazki. Jaka - nie wiadomo.

Cytat:
Napisany przez slawekj
W czasie nagrywania działa przecież WOPC, który ma za zadanie ograniczyć błędy TE/FE na jakość wypalania.
Nie podoba mi sie natomiast wybieg: no tu widac duze bledy, ale w czesci zadzialal WOPC i dlatego to sie nie przeklada. Krotko - gdzie dowody, ze wlasnie tam, w niektorych miejscach dziala WOPC, a chwile pozniej juz nie. Przeciez tak mozna tlumaczyc doslownie wszystko.
Cytat:
Napisany przez slawekj
Wykres jakości Nero pokazuje wzrastające błędy PI zgodnie z wzrastającymi błędami TE.
Bledy PIE wzrastaja na wykresie Nero ZANIM wzrastaja bledy TE w Qscan.
Cytat:
Napisany przez melag
Oczywiste jest że im mniejsza prędkość skanu tym test dokładniejszy, natomiast zwyczajowo przyjęto prędkość skanowania dla BenQ na 8x.
Hm - dokladniejszy. To troche trudno stwierdzic, czy ta dokladnosc, jest realnym odwzorowaniem. Wydaje mi sie, ze po prostu sa miejsca ktore wedlug standardu powinny byc zgloszone jako blad, a naped z predkoscia 4x odczyta je prawidlowo. Podobnie z Plexem. Test plexa zostal uznany za najbardziej zbiezny z CATS. Wydaje mi sie ze wlasnie duza w tym rola tego, ze przy niskiej predkosci mamy nie tylko dokladnosc, ale tez odwzorowanie realnych bledow. Moze to jest nierozlacznie zwiazane z nienajlepsza korekcja napedu (choc nie mialem jeszcze z nia problemow).
To sa tylko domysly - zdaje sobie z tego sprawe i pisze to jasno

A test 4x - generalnie mi nie przeszkadza, prosze tylko pamietac, ze o ile mozna uznawac wykres Nero za odwzorowanie jakosci, to odpowiada mu wynik 8x (i nie jest to moj wymysl).

Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 03.11.2005 o godz. 13:29
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post