Cytat:
|
Napisany przez slawekj
Proponuje już mnie nie atakować tylko zrozumieć, że wypalanie nie polega na włożeniu przypadkowej płytki do przypadkowego napędu i nagrywaniu na max.
Ja to wszystko przerobiłem  i nagrywam tak jak powinno się nagrywać.
Nagrywam każdy nośnik z taką prędkością na jaką zasługuje.

|
:\ :\ :\
o rzesz czytam te posty i mi sie plakac chce
ciagle widze testy tdk z mozliwoscia palenia 8x a palonych 2,4 lub 4
LUDZIE, APEL DO WAS a w szczegolnosci do @SLAWKA jesli producent deklaruje mozliwosc zapisu z 16x predkoscia to kupujac palnik takowy licze na to ze bedzie tez dobrze palil tez z ta predkoscia a zawalanie forum testami tdk i verbatim to raczej nie w tym temacie, sam go zalozyles to trzymaj sie tematu a nie rob kolejnej reklamy plytek
widze ze tobie nie jest potrzebna nagrywarka ktora pali wieksza predkoscia niz 8x to wiec po co kupowales benq 1640 ??
jesli nagrywarka mogaca palic 16x pali dobrze tylko z predkoscia 4x i tylko na plytkach tdk i verbatim to jest g... warta i taka jest prawda
do tej pory nie widzialem zadnego testu robienia kopii zabezpieczonych plytek cd i dvd (czas robienia obrazu, jego poprawnosc, poprawnosc zrobionej kopii i jego wiernosc odwzorowania)
nie widzialem takze do tej pory jakosci nagrywania plyt cd bo w koncu jak by na to nie patrzec tez producent zadeklarowal mozliwosc nagrywania takowych !!
nie widzialem moze poza jednym zadnych testow dotyczacych ripowania audio i filmow dvd !!!!
jedyne co zauwazylem to testy starszych i porysowanych plytek za co wielkie dzieki autorowi dzieki niemu moglem ocenic korekcje bledow tego palnika

jeden z nielicznych podszedl do tematu z zimna krwia i bez fanatycznej probie wmawiania innym ze palenie na tdk 8x z predkoscia 4x potrafi tylko benq
dla mnie sie liczy caly zakres predkosci od 1-16 a nie 2,4-4 i mozliwosc nagrywania na jak najwiekszej liczbie nosnikow a nie tylko nosniki tdk i verbatim
nagrywarka ktora generuje jak najmniejsza liczbe bledow na slabych jakosciowo nosnikach jest godna polecenia a nie taka ktora ich nie generuje na tdk 8x nagrywanych 4x (niestety benq mial z tym kiedys problem i generowal bledy C2)
stracilem 3 godziny czytajac go i nie wynioslem z niego nic ciekawego poza informacja o biosach, jutro mam kolosa z architektury systemow komputerowych na ktorego nic sie nie uczylem poswiecajac czas probie znalezienia czegos konkretnego o tej nagrywarce, niestety za duzo nie znalazlem
zaczynam szukac PRAWDZIWYCH TESTOW na zagranicznych forach tam przynajmniej dowiem sie w ciagu godziny wiecej niz tu w ciagu calego dnia bo tu jest pelno fanatykow piszacych glupoty niz prawdziwe testy (oddajace caly zakres mozliwosci uzadzenia a nie nedzne 2,4-4x ) i zachwalajacych w nieboglosy cos o czym tak naprawde nie maja bladego pojecia o prawdziwych testach
ten temat wola o pomste do moderatorow !!!!
jesli siek omus nie podoba to prosze pisac na prv bo tu raczej nie bede zagladal
TO JEST DENNY POST Z KTOREGO TAK NAPRAWDE NICZEGO NIE MOZNA SIE DOWIEDZIEC (poza malymi wyjatkami) I JEST STRATA CZASU DLA LUDZI SZUKAJACYCH PRAWDZIWYCH TESTOW MAJACYCH POMOC IM W WYBORZE A NIE TYLKO PSEUDO REKLAMY !!!!!!!!!!!!!!