hej zastanawiam sie teraz nad kupnem palnika i stoję przed wyborem sposrod 3 modeli (inne raczej nie biore pod uwage) BenQ 1640, i 2 modele LG GSA4163B i GSA4167B
jesli jestescie w stanie mi pomoc to wielkie dzieki
chodzi mi bardziej o szczegoly techniczne obu napedow (oprocz tego co jest w opisie na cdrinfo) takich jak radza sobie z zapisem na roznych nosnikach cd i dvd ( od najtanszych po najdrozsze) jak radza sobie z zabezpieczeniami plytek cd, jakos wykonania (obudowa i trwalosc elektroniki z ukladem optycznym), opis technologii w nich zawartych, latwosc w znalezieniu czegos do wylaczenia blokady regionow
jaka maja korekcje bledow
w skrocie wszystko co moglo by pomoc
co do BenQ 1640 i plexa to troche mnie dziwi polityka tej firmy (plex) poniewaz slynal on ze szklanej optyki i to zainteresowalo mnie jaka optyke ma benq skoro plex zainteresowal sie bebechami tego palnika
z tego co pamietam to benq mial kiedys problemy z paleniem plytek, generowal duza ilosc bledow w tym c2 na cdr
dzieki za pomoc
ps jesli mozna to prosilbym o bezstronne opinie oparte na stanie faktycznym uzadzen a nie waszych upodobaniach chociaz wiem ze to bedzie trudne