Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.11.2005, 01:25   #813
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Po to Ci cytowalem zebys mogl sobie przeczytac. Tam jest jasno napisane. To jeszcze raz:

1) Kosciol na lotnisku
2) Ludzie ktorzy uczestnicza w mszy poza obszarem wyznaczonym na kosciol na tym wlasnie lotnisku -> zajmuja obszar losniskowy innego przeznaczenia.
3) Dzwiek mszy (nie na ulicy, tylko na lotnisku).

I jeszcze raz - lotnisko to jest cos wiecej niz ulica, czy chodnik. I jeszcza raz - Andrzej wyrazil swoja opinie, a Ty mowiles o pojsciu do wladz, by zakazaly wjazdu Zydom jako odpowiedz na zastrzezenia Andrzeja.

Oczywiscie ze nie. Obie sytuacje sa rownowazne. Ale nie bylo zestawienia takich dwoch sytuacji - nie wiem skad je wytrzasnales. Akurat tego typu zestawienie jest logiczne, ale niestety nie poslugiwales sie nim.

No to jest juz zenujace. Niestety Twoj tekst o zakazie wjazdu do Lezajska dla Zydow byl tekstem antysemickim, czy Ci sie to podoba, czy nie, czy dalbys mi w pape w realu (tutaj to sie popisales jak nigdy) czy nie - nadal bylby to teskt antysemicki.

Sprawa jest prosta. Jeszcze raz powtarzam. Trzeba liczyc sie ze slowem. Nie ja zaczalem temat o religii i generalnie mam co do religi i narodowosci nastawienie neutralne. Ale nie przechodze obojetnie obok tekstow radykalnych takich jak zakazywanie jakies narodowosci wstepu do miasta. Naprawde zdumiewajace, ze nie widzisz w tym nic zlego.

Odpowiedz do edita:
Tak jak pisalem wczesniej: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=797
Jak to Ci przeszkadza (tzn jakis obrzadek niech Ci bedzie juz ten zydowski wywolal u Ciebie OBRAZE uczuc religijnych) to masz prawo miec zastrzezenia. Nie uprawnia Cie to do dzialan jakie przedstawiles w odpowiedzi na zastrzezenia Andrzeja. On zaprezentowal swoje zastrzezenia. On nie mowil - gnebic katoli, zakazac, tylko przestrzegac prawa (+ w tym przypadku regulaminu tego lotniska i ogolnie tego typu obiektow o podwyzszonym rygorze bezpieczenstwa).

Pawel, jedna rzecz..... DASZ MI DO KU*** NEDZY WYEDYTOWAC TEN PIE***OLONY ZAKAZ WSTEPU DO MIASTA NA ZAKAZ GLOSNYCH MODLITW?

i PRZESTANIESZ SIE TEGO W KONCU CZEPIAC?
juz bodajze trzeci post marnujesz na pisanie o moim zekomym antysemityzmie, komentujac te same rzeczy......
czy oprocz tego zakazu wjazu (ktory jak przyznaje byl pomylka wynikla z tego ze jak sie troche pisze to i sie cos zmasci, nie jestem ALFA i OMEGA jak TY) okazalem jakos antysemityzm?

i czy chcesz czy nie..... to JEST czepianie sie za slowka.... przepraszam, jezeli nie umiem pisac tak doslownie i z taka sama bezblednoscia ja ty

ps. tak jak Lepper o Balcerowiczu tak ty "zakaz wstepu", "zakaz wstepu"
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post