Cytat:
Napisany przez Banana Coctail
@ed hunter odwoluje swoje slowa nt ksenfobicznego panstwa. Slowa same sie na usta cisnely. Dla mnie ksenofobia jest strach przed wzieciem przykladu z zachodu i opodatkowania kleru. GW jest nieobiektywna... hmm to moze FiM cie oswieca. Jeden z poslow PiSu na spotkaniu mlodziezowek jego partii i PO powiedzial jasno i wprost, ze ludzie glosujacy na PiS nie mieli bladego pojecia o realiach. Ugrupowanie to nie ma zadnego zamiaru wprowadzac obiecanych reform (duzej ich czesci). Zacytuje jak ich archwium uzupelni sie o przedostatni numer, ktory mama wyrzucila z domu
@Predi to jest walka z naduzyciami KK i jego hegemonia w panstwie polskim. Wartosci katolicko/chrzescijanskie nie sa nikomu potrzebne by utrzymac lad w panstwie, rzady zdecydowane i konsekwentne zalatwia sprawe. Wg mnie ultimatum typu: albo skonczycie zamieszki albo obcinamy wam socjal i wkraczamy z wojskiem. Proste, za glupOte sie placi - smiecia w tym przypadku. Tylko idiota by sie kryl w transformatorze.
@czechoj Polska jest zbyt specificzna jak to okreslasz. U nas nie miejsca na innosc typu nie bycie katolikiem. Wszelkie przejawy antyklerykalizmu sa postrzegane jako antykatolickie - zenada. Obecnosc krzyzy w urzedach etc - nie do przyjecie. No chyba poprawimy konstytucje, co ustanowie, ze RP bedzie panstwie jawnie wyznaniowym, wtedy trudno sie powie.
|
Jak to nie do przyjęcia? jaka zenada. Obrażasz mnie i wielu innych. Twój ateizm w katolickim Państwie jest szanowany, szanuj więc katolicyzm. A dla mnie ksiądz to Koścół a Krzyż to symbol i zajadle bedę go bronił bo Prawdziwy Polak symbole kościelne ma w genach, wessał z mlekiem matki, bo dzięki takim ludziom dziś możesz pisać to co piszesz, czujesz co to wolność bo nie pamiętasz bądź nie znasz strachu naszych ojców czy dziadków. A ja.... "nie zdejmę krzyża z mego serca, nie wyrwę go z sumienia........."