Cytat:
Napisany przez thomascamel
@MaciejT - i tu taka mała różnica miedzy nami - osobiście wolę mieć pełny braz mojej sytuacji finansowej, a dodatkwo trafilo sie ze wychodzi mi ze fakture mam zapłacic na samym poczatku miesiaca, zaraz po kapitalizacji odsetek. W związku z czym zabieraja mi kase a ja nie mam potem watpliwości ile pieniazkow mi zostało. Poprostu jak komu wygodniej tak robi
pozdro 
|
Tak, tylko jak ustawisz realizacje Platnosci z data przyszla (powiedzmy za 10 dni), to i tak masz 2 tabelki prezentujace stan srodkow na koncie: Srodki dostepne (czyli srodki po odjeciu kwoty blokady, ktora zostala utworzona na kwote zleconej platnosci - to, ile realnie masz dostepne po wykonaniu wszystkich zleconych operacji), oraz Saldo rachunku (bez odjecia kwoty blokady na przyszla platnosc).
Wystarczy spojrzec na tabelke Srodki dostepne, i juz wiesz ile masz na koncie. Czyli faktycznie roznica jest jedna, albo sam wklepiesz nr faktury i kwote, majac zarazem pelna kontrole nad finansami, albo bank na podstawie faktury zrobi to za Ciebie, a w razie problemow wyjasniania bedzie cala masa.
@ro29: a co to za roznica przez czyje konto przejdzie? Wazne za kogo placisz... Gdy wplacasz pieniadze w agencji typu "zlotowka", to Twoje pieniadze i tak sa wplacane do odbiorcy poprzez rachunek agencji. Tyle, ze agencja wplaca za Ciebie, a wykonujac dziesiatki tysiecy operacji z jednego konta placi znacznie obnizona prowizje. Co z kolei przeklada sie na prowizje dla klienta koncowego. I wszyscy sa zadowoleni.
Naleznosci za zakupy/rachunki/faktury firmowe nalezy uiszczac z konta firmowego (chyba).