Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.11.2005, 22:09   #840
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez czechoj
Nie rozumiem jednego wielu z Was strasznie atakuje Kościół. Chyba zapomnieli (albo nie znaja historii Polski), iż gdzyby nie Wiara i Bóg -> Ojczyzna to być może kolega Demek gadał by dziś po niemiecku (nie wspomnę juz o @andrzejj9) a Pawelblu z całą pewności po rosyjsku. Ludzie Polska jest krajem specyficznym do czego dążymy? Chcecie zachodu i jego świeckości? Zachodu, który dziś martwi się o podstawową komórke społeczeństwa czyli rodzinę? Zachodu, który umiera bo zalewa go fala (wybaczcie określenia) "kolorowych"? Europa, demokracja, świeckość patrzcie co dzieje się we Francji? Ludzie opamietajcie się !!! W 1683 obronił nas Sobieski. Jeśli mogę przyrównać Kaczyńscy mają jedyną szansę być pamietanymi w HISTORII POLSKI jako jej wyzwoleńcy. TUSKOWI do królów daleka droga, oj daleka.
Ja kościoła atakować nie zamierzam, a jeśli ktoś tak sądzi, to proponuję dokładnie przeczytać moje poprzednie wypowiedzi. Natomiast do tego, co piszesz. Podążając za twoim tokiem rozumowania wynika, że jeżeli ktoś kiedyś w przeszłości zrobił coś, co inni ludzie mu zawdzięczają, to usprawiedliwia to wszystkie kolejne jego poczynania, bez względu na ich sens, szczerość, czy uczciwość?

Sorry, ale od takiego myślenia jestem daleki. Przeszłość tak rozumiana nie ma dla mnie znaczenia, a oceniam ludzi i instytucje, po tym, co robią i jacy są w chwili obecnej, a nie co kiedyś stało się ich udziałem. Nawet jeśli jakieś wydarzenia z przeszłości im zawdzięczamy.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post