Cytat:
Napisany przez MaciejT
(...)
@ro29: a co to za roznica przez czyje konto przejdzie? Wazne za kogo placisz... Gdy wplacasz pieniadze w agencji typu "zlotowka", to Twoje pieniadze i tak sa wplacane do odbiorcy poprzez rachunek agencji. Tyle, ze agencja wplaca za Ciebie, a wykonujac dziesiatki tysiecy operacji z jednego konta placi znacznie obnizona prowizje. Co z kolei przeklada sie na prowizje dla klienta koncowego. I wszyscy sa zadowoleni.
Naleznosci za zakupy/rachunki/faktury firmowe nalezy uiszczac z konta firmowego (chyba).
|
Witam !
Chyba jakaś różnica jest - bowiem jako nadawca figuruje ktoś inny (choć nazwisko to samo). Wiem że liczy sie numer faktury i za co to jest - ale wiem też, że róznie to bywa czasem przy księgowaniu np. w TP - więc jestem przezorny (może za bardzo ??).
A w agencjach typu "złotówka" nigdy nic nie płaciłem - jakoś nie mam do nich zaufania - szczególnie, że ostatnio znów, jakaś sieć "zniknęła"

. Wolę odżałować (lub rodzice) te parę złotych i zapłacić na poczcie czy w banku (niedaleko otworzyli niedawno filie banku spółdzielczego - opłaty jak na poczcie, ale nie ma kolejek i jeszcze czekoladkę za opłatę dostaje się

)
A np. rachunki za Tele2 płacimy w sklepie - punkt Via - prowizja 0.99 zł
Ale teraz jak mam konto elektroniczne to można by to po prostu czasem wykorzystać np. zimą itd. lub np. do zapłaty tych rachunków, które mają standartową prowizję - stąd moje pytania
Pozdrawiam
ro29
P.S. @
andrzejj9 - dzięki za informację !!