Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.09.2002, 20:06   #11
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tutaj zamieszczam fragment manuala od jednego z patchy:
Cytat:
Start samolotu

Jak już wiesz latanie zmodyfikowanym DODO jest łatwiejsze. A teraz krótki kurs startowania J.
1. Po tym jak znajdziesz się w samolocie powoli kieruj się na pas startowy.
2. Jeżeli jesteś już równo na pasie, naciśnij gaz do dechy i NUM6.
Do tego momentu robię wszystko dobrze.
Cytat:
3. Po chwili samolot będzie się lekko unosił nad ziemią, uważaj jednak aby nim teraz za bardzo nie skręcać ponieważ skończy się to kraksą.
Niestety, do momentu gdy nie puszczę NUM6, samolot nie poleci!
Cytat:
4. Nadal trzymaj NUM6 do czasu aż samolot kilkukrotnie odbije się od ziemi i złapie większą wysokość.
Jak wyżej. Gdy cały czas trzymam NUM6, to w pewnym momencie samolot gwałtownie zwalnia, i muszę ponownie się rozpędzić.
Cytat:
5. Teraz poczekaj tylko aż awionetka wyrówna lot i puść NUM6.
J/w.

Cytat:
Samolot w powietrzu

Gdy samolot jest już w powietrzu przydałby się krótki kurs starowania J.

1. Aby awionetka nie spadała cały czas trzymaj GAZ do dechy.
2. Aby utrzymać samolot w powietrzu musisz lecieć po odpowiednim kątem, postaraj się lecieć tak aby było widać ok. 1 milimetra przodu samolotu.
3. Do skręcania służą klawisze strzałek <-- i -->
4. Aby się wznosić i opadać używaj klawiszy NUM6 i NUM9.
Do tego momentu wszystko idzie dobrze.
Cytat:
5. Jeżeli chcesz lecieć wyżej to nie ciągnij NUM9 bo zaraz spadniesz, należy nacisnąć NUM6 a samolot zacznie lecieć szybciej i po chwili sam zacznie ciągnąć do góry. Musisz jednak uważać i po chwili wyrównać lot przy użyciu NUM6 ( jeżeli tego nie zrobisz spadniesz ).
Postępuję w/g instrukcji, ale wciskając NUM6 samolot leci cały czas w dół i nabiera prędkości, ale nie wznosi się później do góry. Jedynie RAZ mi się to udało, ale teraz nie potrafię tego powtórzyć.