Problem z nagrywarką LG GSA - 4167B.
Witajcie
Nie wiem czy piszę w dobrym miejscu, ale nie widzę tu niczego innego gdzie mógłbym ten problem zamieścić.
Kupiłem sobie niedawno nagrywarkę DVD NEC'a (nie pamiętam dokładnie modelu) i po kilku nagranych płytach zaczął mi wyskakiwać błąd. Tzn. nie dało się żadnej płyty wypalić do końca. Każda próba nagrania kończyła się niepowodzeniem i zepsuciem nośnika. Dokładniej nagrywarka zaczynała mi nagrywanie i szło względnie normalnie aż do momentu, kiedy nagrywanie sie zatrzymało i nic nie dało się zrobić. Podczas zatrzymania nagrywania dioda w wypalarce migała a płyty nie było nawet słychać. Nawet czekanie 30 min bez ruszenia jednego procenta nic nie dawało :/ . Wymieniłem ją więc na nagrywarkę LG model GSA - 4167B i jak się okazało też mi paliła płyty tylko w inny sposób. Wtedy wymieniłem taśemkę i w końcu mogłem się cieszyć nagrywającą wypalarą. Nagrywanie z prędkością x8 trwało koło 12 min a x4 prawie pół godziny. Nie dawało mi to spokoju jednak nic nie mogłem zrobić. A wczoraj próbując nagrać płytę natrafiłem na identyczny błąd jak na tym NEC'u i teraz każda płyta którą chcę wypalić nie kończy się powodzeniem. Już nie mam żadnego pomysłu, co to może być. Dlatego też do Was kieruję to pytanie. Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.
Poniżej jeszcze przedstawiam moją konfigurację sprzętową, bo nie wiem czy to ma też coś wspólnego z nagrywaniem.
AMD Duron 1200 Mhz
256 DDR 133 mhz
HDD Samsung 120 GB
EPOX 8KHAL
Geforce MX 4 440
Chcę tu także napisać, że korzystam z systemu Windows XP Proffesional i DMA jest ustawione prawidłowo.
Z góry dzięki za pomoc.
|