moze Francja ponownie czeka na odsiecz ze strony Amerykanow? hehe
Wedlug mnie, nie podoba sie, to wypier....c. Wroc sobie murzynie do kraju z ktorego przyjechales i zobacz czy tam beda cie lepiej traktowac. Oczywiscie tak nie mozna powiedziec i pewnie zaraz mi sie za to tutaj oberwie, ale jak to inaczej ujac.
Przyjezdzasz do obcego kraju lub sie nawet w nim rodzisz, do szkoly niechcesz chodzic, pracowac tez nie, i narzekasz ze zyjesz w biedzie, ze rzad sie toba niechce zaopiekowac, i ze ludzie sie z ciebie smieja bo jestes innego wyznania. To wypad. Jesli tego jeszcze niezauwazyles, to powiem tylko ze NIE PASUJESZ.
Nie mozna tutaj porownywac sprawe z Nowego Orleanu bo tam chodzilo o kompletnie co innego; tysiace ludzi pozbawiono domow, a rzad sie zaczal klucic kogo to wina zostawiajac ludnosc na lodzie. Fakt, ze byla to ludnosc tez z nizszych sfer, ale lekko inaczej to wyglada gdy masz po sufit wody w chacie.
Rowniez dziwi mnie dlaczego wosjka we Francji jeszcze tego nie ztlumily, moze to dlatego ze bylo by znacznie gorzej gdyby wkroczyly wojska? Z tego co czytam to Niemcy i Wlochy tylko czekaja na swoje zamieszki. Szwecja tez ma swoich muzelmanow, tam tez beda palic? Czy cyganie w Polsce tez zaczna zadymy bo im tez w kraju zle?
|