nero tak , reksio nie
,,dobra mam juz zdanie o nowym roxio, postawiłem z ghosta na jednym z kompów funkiel nówkę windowsa, zainstalowałem pełny pakiet easy media creator 8 i ździebko potestowałem. Program jest kapryśny, potrafi się zwiesić, nie potrafi kontynuować płyt multisesyjnych choć nie do końca bowiem robi to na swój niepowtarzalny sposób.
1) kasujemy płytę cd-rw
2) wypalamy w emc8 za pomocą creator clasik jakieś dane, obojętnie byle miejsce na płycie zostało,zamykamy program
3) wyjmujemy i wkładamy ponownie tą samą płytkę sprawdzamy pod windą czy się nagrało i odpalamy emc8
4) jeśli teraz z głównego menu wybierzemy DATA>DATA DISK to odpali się coś na kształt neroExpresa i to coś potrafi zobaczyć
i radośnie poinformować że jest już jakaś sesja na płycie, słowem można dograć co się chce
5) nie stosujemy owego kreatora czyli nie idziemy na łatwiznę tylko odpalamy coś co powinno dać nam pełnie władzy na naszą
płytą, zwie się to CREATOR CLASIK, i to by było na tyle, creator ów nie potrafi zobaczyć rozpoczętej jeszcze chwile temu
multisesji.
Usterka z multisesją nie wnerwiała mnie tak bardzo bo można ją obejść w tym ichnim roxioExpresie, najbardziej wnerwiała mnie wieszakowatość owego pakietu, jak dla mnie to jest rzecz niedopracowana, z dwóch niedopracowanych (roxio-nero) wybieram nero, sesje roxio-wą zobaczył bez problemu.
Amen
|