Cytat:
|
Napisany przez adbok
dziwne rzeczy sie tam dzieja... mam rodzinke we francji i wielokrotnie do nich jezdzielm (rowniez firma Rumat)Myslalem ze to spokojny kraj  no moze nie wliczajac korsyki(jak bylem na wakacjach to byly jakies mafijne porachunki)  to co sie teraz dzieje chyba przerasta wszystkich. Dzis przeczytalem ze tam gdzie mieszka rodzinka od strony wuja zaczely sie jakies burdy.. Osobisie szanuje wszystkich ludzi a tym bardziej morzynow bo mam ich w rodzinie i uwazam ze calkiem dobrze ich poznalem  sa pracowici zabawni opiekunczy i mozna by wymieniac i wymieniac.....ale taki co podpalaja samochody nie poznalem - "druga strona medalu"
|
Witam !
Też mi się tak wydawało - jak już pisałem - środek Europy, a przypomina Argentynę. Też mam szacunek do innych ras itd. - i obawiam się, że to nie do końca jest tak, że tylko emigranci są temu winni - jak napisał @
joujoujou - jest zadyma to tacy, dla których jest to zabawa i największa przyjemność - to biorą w tym udział. I jak słyszę, że w Niemczech i Belgii pojawiły się już pierwsze podpalenia - cóż w normalnej sytuacji, niektórzy "demolarze" by się hamowali - a teraz nie ma już co - jest "rozruba" w Europie to się zabawimy
Tylko, że naprawdę nie rozumiem, jak policja nie może dać sobie z tym rady - a jak nie może, to trzeba wojsko wprowadzić.
A w Polsce - oby na większą skalę takie coś się nie pojawiło - co prawda emigrantów u nas nie ma w takiej ilości, ale pseudokibice i inne "rozrywkowi" na pewno potrafili by nam takie coś zorganizować. A niestety - jak pokzały już takie sytuacje z kibicami - policja raczej sobie nie radzi.
Aczkolwiek - spotkałem się już z opinią osób, które w pewnym stopniu ....chciały by takich zajść w Polsce. Może to nieprawdopodobne - ale tak - wtedy zawsze byłby temat zastępczy, i można by wytłumaczyć niepowodzenia, niechęć do konkretnych działań, właśnie "rozrubami" itd. Ale czy o to ma chodzić ?? Takie ma być nasze życie ??
Pozdrawiam
ro29