Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.11.2005, 18:19   #1
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
ludzie dajcie spokoj z tym kosciolem w kazdej instytucji naszego panstwa czy koscielnej czy spolecznej czy politycznej sa przekrety co myslicie ze nawet dziennikarze sa rzetelni tak samo jak bylo z maybachem jezeli tak nienawidzicie ksiedzy lub kosciola to mozecie
podpalic jakis przybytek boski jak we Francji a nastepna sprawa jest to ze koscioly nie mowia wam ile macie dac kasy na tace kazdy z nas wie ze sam jest sobie kowalem losu i wie co dla niego dobre wiec niech sie nie wypowiada za dobrem ogolu jezeli kazdy czlowiek wie co robi jezeli daje na tace nawet osoby duchowne nie sa swiete czarna owca zawsze sie znajdzie
Ja Kościoła atakować nie zamierzam (wspomniana "kapliczka" na lotnisku również tym nie była, co uważniej czytający mogli zauważyć), ale z twoimi argumentami nie mogę się zgodzić.

To, że wszędzie w Polsce są przekręty w żaden sposób nie usprawiedliwia dalszych. To, że niektórzy politycy kradną nie upoważnia mnie do pójścia do supermarketu i wyjścia nie płacąc.

Podpalanie czegokolwiek, nawet w formie żartu, wymagałoby sprostowania. Zresztą, jeśli na to w ogóle trzeba dowodu, to właśnie Francja daje taki, że nie jest to najlepsze rozwiązanie..

Decyzję ile i czy w ogóle na tacę dać każdy teoretycznie może podjąć sam. Tylko, że samoświadomość moja czy twoja, a 70 babci czy dziadka jednak znacząco się różni. My możemy od razu dostrzec, to jest prawdą, a co obłudą, natomiast dla starszych osób nie jest to takie oczywiste, a danie na tacę jest jednym z ważniejszych wydatków w skromnym budżecie. I sam chyba przyznasz, że jeżeli te pieniądze, nierzadko oddane na tacę zamiast nawet kupienia jedzenia (zdarzają się i takie przypadki) wykorzystywane są przez księży (duchownych ogólnie) na dostatnie życie i dobre samochody, to coś tu jest nie tak. To brak skrópułów nawet dla zwykłego człowieka. A teoretycznie księża są bogatsi duchowo i skromniejsi jeśli chodzi o własne dobra. Teoretycznie..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online