Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.11.2005, 11:58   #90
DomanR
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 12.04.2002
DomanR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Vonda
Słuchajcie czy te płytki Riteka/Speed rzeczywiście są takie dobre ? chodzi mi o jakoś nagrania - nie o powierzchnie do nadruku ... (to też oczywiście istotne ale ... BTW są do wyboru cd-r z powierzchnią białą i perłową - które lepsze ? ;-))
Kupiłem niedawno DVD+R Platinum x8 cake25szt. i płytki nagrywały się super nawet x12 .. dokupiłem tym razem cake50 naiwnie mysląc , że będą te same a tu lipa "tylko" x8 - sprawdziłem i okazało się , ze te pierwsze to był Ricoh a drugie właśnie Ritek Ro3 ...
I stąd pytanie ... zdaję sobie oczywiście sprawę, że sama szybkość nie jest najważniejsza ale daje chyba jakiś pogląd ?;-)
A jakość płytek jest dla mnie bardzo istotna bo nie zamierzam nagrywać na nich jakiś filmów które zawsze można nagrać jeszcze raz tylko własne projekty - jako archiwum ...
Jakiś czas temu też nagrywałem na Platinumach. Najpierw kupiłem pudełko 25szt. Nagrało się świetnie. Potem kupiłem większą partię... i jakość była już zupełnie inna. Trochę się zawiodłem.

Ritek/Speed mogę Ci natomiast polecić z czystym sumieniem. U mnie wypalają się rewelacyjnie. Mój Pioneer chce je wypalać z prędkością do x12, ja osobiście, po przeprowadzeniu kilku testów jakości, korzystam z opcji x6 lub x8 (w zależności od programu do nagrywania, bo zauważyłem że one także mają wpływ). Wykresy jakości płyt są praktycznie zawsze zbliżone, często lepsze od wykresów TDK i zbliżone do Verbatimów. Speed'y mają także duża i bardzo dobrej jakości powierzchnię do nadruku. A oprócz tego oczywiście świetną cenę

Kup sobie pudełko 25szt. na początek i sprawdź, ale myślę, że będziesz zadowolony. Ja jestem.
DomanR jest offline   Odpowiedz cytując ten post