Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.11.2005, 11:01   #11
Igloo
PiwoWar

Data rejestracji: 01.12.2003
Igloo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ynsiwy
a jezeli zrobił bym tak, ze odłączył bym głowy dysk z windowsem i pozostawił tylko ten drugi i na niego zainstalował linuxa, a pozniej zainstalował jakiegos bootmanagera ktory wykrył by oba systemy i przy rozruchu komputera miał bym wybor systemu?!
instalacja na dwóch dyskach to słaby pomysł, żeby nie powiedzieć tragiczny. kiedyś tak sobie zrobiłem kuku. miałem 120GB pudle i 40GB w kieszonce, no i żeby nie gmerac w partycjach na 120 to wpadłem na "genialny" pomysł zlinuskowania 40. wszystko poszło przepięknie, linux po wskazaniu 40 i pozwoleniu mu na zagospodarowanie jej po swojemu tylko pochrobotał 40 z zadowolenia i sie zainstalował. wszystko smigało pięknie do dnia kiedy przyszedła kolega z filmami na HDD. jak podmieniłem dyski w kieszeni tak komputer "umarł" zaden sys się nie odpalał bo blaszak zawisał na grubie i koniec. dopiero po jakim czasie wyszukałem w necie jak się pozbyć gruba z MBR i mogłem się cieszyć okienkami. więc osobiście odradzam instalowanie linuksa na innym dyski niz winzgroza.
Igloo jest offline   Odpowiedz cytując ten post