Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.11.2005, 23:13   #927
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez MQs
Tamten post o znajomych dałem dlatego, że były to głównie osoby studiujące oraz takie które już skończyły prawo, co powinno być co najmniej zastanawiające (mnie tylko utwierdziło w przekonaniach) - nie chodziło mi o pokazywanie studenckich trendów, ani o podejrzenie że "wybory zostały sfałszowane" tylko o słabości jakie niesie demokracja, (w którym to punkcie zgadzam się z J.K. Mikke). Ja uważam, że przyczyna wygranej PiS leży w niewykształconym i podatnym na formę, a nie treść wypowiedzi społeczeństwie.
Bardziej obiektywnie: większa część ludzi z wyższym wykształceniem popierała program PO według wszystkich ośrodków badań.
Wydaje mi sie ze dyskusja na ten temat nie ma sensu. Jest wybrany parlament, jest wybrany rzad z wotum zaufania parlamentu i kto na kogo glosowal, przestaje miec juz znaczenie.
Raczej bym sie przyjrzal temu jak bedzie wygladala sytuacja z rzadzeniem w Warszawie przez najblizszy rok. Tzn czy PiS (dokladnie marcinkiewicz, bo to premier powoluje komisarza) nagnie przepisy po to by powolac 2 razy pod rzad komisarza Wawy (bodajrze komisarz nie moze rzadzic dluzej niz pol roku, a do nastepnych wyborow jest rok).
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post