Witam !
Cóż - jak już napisano - w opisie aukcji nie było nic wspomniane o stanie płyty, o tym czy jest sprawna - mam nadzieję, że o to zapytałeś ?? Dla mnie jest to już trochę podejrzane - obejrzyj inne aukcje - zazwyczaj jest tam taka informacja. Następna kwestia to rękojmia - jeśli chciałbym takie coś kupić, to zawsze o to bym zapytał - jeśli rzecz jest sprawna, to najcześciej takie coś dostaniesz, w przypadku sprzętu komputerowego.
Oczywiście bardzo dużo zależy od uczciwości - ja niedawno coś niecoś sprzedawałem i zdarzyło mi się, że towar uszkodził się podczas przesyłki (ale tak, że można było to wyregulować) - to gościu mi odesłał, ja naprawiłem i wszystko się dobrze skończyło - ale może jestem za uczciwy ??
W kwestii ubezpieczenia Allegro - można dostać zwrot w przypadku:
Program Ochrony Kupujących zapewnia Kupującemu zwrot wylicytowanej kwoty (do 300 zł) w przypadku, gdy:
* zapłacił za towar, ale go nigdy nie otrzymał;
* otrzymał towar, który znacznie różni się od opisanego na stronie z przedmiotem
I wydaje mi się, że możesz mieć problem - towar dostałeś, był taki jak w opisie - a w opisie przecież nie było napisane, że jerst sprawny ??
Oczywiście życzę Ci pozytywnego rozwiązania sprawy - bo sporo straciłeś - ale chyba ew. Policja i zgłoszenie tego może coś pomóc - oczywiście możesz próbować na Allegro - ale oni mogą się wymigać.
Pozrowienia i powodzenia !!
ro29