Cytat:
|
Napisany przez Predi
(...)
ja juz czekam na nowy system  trzeba w koncu wywalic tego leciwego juz xp
|
Leciwego XP ?? ^_^ To co powiesz o Windows 98 ? Dla mnie XP to prawie nowość, może wkrótce się na niego przesiądę
Cytat:
|
Napisany przez thomascamel
Największe katastrofy XX wieku: Hiroshima 45, Czarnobyl 86, Windows 95.......
|
Bez przesady - Windows 95 był jaki był, miał swoje wady, ale chyba trzeba uwzględnić, że był to pierwszy pełny system "okienkowy" - i mimo problemów jakie miał - to właśnie dzięki niemu w dużej mierze obsługa komputerów stała się łatwiejsza i bardziej dostępna dla laików.
Cytat:
|
Napisany przez REi
System nie bedzie kompatybilny z dotychczasowymi windowsami...
|
I o to ma chodzić ?? Może użytkownicy mają wyrzucić wszystkie dotychczasowe programy i kupować nowe ??
Nie mam zbytnio wyrobionej opinii o Linuxie - korzystałem z niego mało, znam jedynie kilka osób, które używają go na codzień - oczywiście są to "spece" znający się na programowaniu itd.
Linux, tak jak i Windows ma swoje wady i zalety. Chyba największą zaletą jest jego darmowość, i względnie większe niż w przypadku Windows bezpieczeństwo. A reszta - to już niestety sporo wad. Przede wszystkim - kłopotliwa instalacja (szczególnie sterowników itd.), ale chyba bardziej mała popularność - co stwarza dużo problemów, a także brak dostępnego oprogramowania z niektórych dziedzin, a w innych jego ubogość.
To tyle mojej skromnej opinii...
Pozdrowienia
ro29