Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.11.2005, 18:09   #9
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
a z doświadczenie wiem, że to formatowanie nie zaszkodzi.

pozostaje jeszcze używanie, ja prawie zawsze pozwalam, aby telefon wyładował się na maksa i potem ładuję do pełna. rano wychodząc gdzieś nie martwie się tym, że mało kresek pokazuje - w sytuacjach awaryjnych mam ładowarkę samochodową. zawsze w moim telefonie, branym z Ery w tym samym czasie co inne bateria działa do końca a w innych nie mogą doczekać wymiany aparatów co 2 lata.

mistrzynią w zabijaniu baterii jest moja matka - doładowując co trochę po trochu, w telefonie z sierpnia doprowadziła baterię do takiego stanu, że trzyma 1 dzień

odratowałem ją trochę w te wolne dni - udało mi się porządnie rozładować i naładować i podobno jest lepiej. trzy takie zabiegi doprowadziły by pewnie do odzyskania sporej części pojemności.

oczywiście wszystkie baterie Ni-Ion
Zgadzam sie z kolega.

Rowniez baterie staram sie rozladowac do samego konca choc i tak mam li-ion. Jesli wiem, ze bede dzownil duzo wiecej niz zawsze, a nie bede mial dostepu do ladawarki "domowej" lub samochodowej (super sprawa ) to ja laduje nie potrzac na to, ze jeszcze sama sie nie rozladowala.

Najbardziej zauwazalne bylo to gdy uzywalem SX1 (w nim byl nawet chyba polimerek). Zdarzalo mi sie dociagnac na nim nawet do 3 dni uzywania. Dla osob majacych stycznosc z SXem widza jakie to trudne.