Dyskusja: TDK DVD+R 8x 4.7GB
Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.11.2005, 23:03   #54
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Witam .

No ja dzisiaj również stałem się po raz pierwszy ***8222;szczęśliwym***8221; posiadaczem wersji od CMC. Po otwarciu doznałem od razu szoku, gdyż jedna płyta w Cake-u (10 szt.) była źle sklejona !. Na środku znajdowała się duża jasna plama, czyli puste miejsce między, górną i dolną warstwą płyty. Cały nośnik nawet przy bardzo lekkim wyginaniu straszliwie trzeszczał. Po włożeniu paznokcia (od środka) i kilku niezbyt silnych ruchach palcem udało mi się całkowicie rozczłonkować płytę. Myślałem, że spadnę z krzesła , szkoda, że nie mam cyfrówki, aby wam to pokazać. Świetna kontrola jakości , dziękujemy ci TDK !!!.

Reszta na szczęście jest dobra i pali się dosyć przyzwoicie, nawet lepiej niż te z Moser Bear (przynajmniej tak mówią wykresy). Nie sprawdziłem ich jeszcze w akcji bojowej (czyli na stacjonarce), ale myślę, że powinno być OK. Oczywiście jak wiele osób już zauważyło nie można przy nagrywaniu przekraczać prędkości x4 bo robi się kaszanka.

Załączam wykresy do pooglądania .

Rys.1 - CMC - dziesiejszy zakup

Rys.2 - MB - wcześniejszy nabytek

Pozdrawiam
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
TDK DVD+R 8x 4.7GB-cmc.gif   TDK DVD+R 8x 4.7GB-mb.gif