Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.09.2002, 02:22   #7
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Przemo1980 napisa***322;(a)

Próbowałem juz naprawde wszystkiego, przeczytałem dokładnie instrukcje do EAC'a, skonfigurowałem jak w papierach stało... i również nic. Chociaż jakość mp3 jest z pewnością nieporównywalnie lepsza, tylko że nadal wystepują jakieś dziwne odgłosy jednak juz w innym miejscu. Coś tam jest jednak zje.... na tej płytce nieprzeciętnie. Swoją drogą to wygląda strasznie, jakby ją ktoś potraktował papierem ściernym. Mam to już w dupie i ide spać.
Dzięki Sid, od tej pory używam już tylko softu który mi poleciłeś.
Nie rozumiem. Generalnie pojawiają się zniekształcenia, czy tylko podczas zrzucania płyty, jak Sam napisałeś "...wyglądającej strasznie, jakby ją ktoś potraktował papierem ściernym".
Bo jeżeli piszesz o bardzo zniszczonej płycie, to porady nic tutaj nie dadzą - nie wymagajmy od sprzętu i softu cudów.
Sam miałem kilka przypadków względnie zniszczonych płyt i w większości udało mi się je reanimować poprzez zrobienie kopii, z uwcześnie wykonanego obrazu zrzucanego z nagrywarki .Nagrywarka zrzucała dane bardzo powoli (średnia prędkość ok. x1,5), ale dokładnie - ten sam manewr z użyciem CD-ROMu nie wyszedł, zrzucał on szybciej, a copia audio miała zniekształcenia.
Przed tymi wszystkimi zabiegami próbowałem rippować za pomocą EACa.
Niestety pliki wynikowe miały zniekształcenia - przy zrzucaniu przez nagrywarkę mniejsze, przez CD-ROM większe.
Nie za bardzo rozumiem dlaczego opisany wyżej sposób okazał się lepszy od bezpośredniego rippowania EACem, który posiada wiele wyspecjalizowanych narzędzi wspomagających doskonały zrzut audio, nawet z nośników nie pierwszej młodości. Być może wynika to ze specyfiki mojej starej nagrywarki.

Ostatnio zmieniany przez paput2000 : 24.09.2002 o godz. 02:33
paput2000 jest offline   Odpowiedz cytując ten post