Cytat:
Napisany przez Smartek
i pewnie z 5-6 praktycznie nie korzystasz  ..
wybacz stary, ale konnekt jest funkcjonalny, prosty, szybki... do tego ma znakomite "wstawianie" screenshot'ow bezposrednio w oknie rozmowy.. nic wiecej komunikatorowi nie potrzeba.. ma cos takiego miranda? jesli tak - moze pomysle nad zmiana.. Moze podasz jeszcze jakies argumenty, ktore by mnie do niej przekonaly? Przy konnekcie obciazenia tez duzego nie widze, wiec w tym celu nie bede sie przesiadal..
pozdro 
|
regularnie korzystam z aim, gg, msn, tlen z reszty rzadziej
czy miranda wstawia zrzuty? hmmm... jeszcze nigdy nie bylo mi to potrzebne, sprawdzilem plugin, ktorego ja uzywam do rozmow nConvers moze wyslac obrazek, ale nie w oknie chatowania; sa dostepne takze inne wtyczki odpowiedzialne za rozmowy, moze one potrafia
argumenty?
funkcjonalnosc zalezy od zainstalowanych wtyczek, dla mnie to najwiekszy 'plus'- mam to czego chce, nie to co dali programisci
kilka ciekawych opcji w mojej konfiguracji (czyt. pluginami)
*blokowanie uzytkownikow- mozna byc zawsze 'dostepnym' lub 'niedostepnym dla danego uzytkownika
*personalizacja powiadomien- dla kazdego uzytkownika mozna ustawic osobne powiadomienia dzwiekowe kiedy ten jest 'online', 'offline', 'away' itd...
*automatyczne odpowiedzi- niby standard, ale jest mozliwosc 'pozostawiania' wiadomosci uzytkownikom w sieciach normalnie tego nie obslugujacych (potrafi to TYLKO Miranda)+ wysylanie automatycznych odpowiedzi do konkretnych uzytkownikow w okreslonej sytuacji
*antyspam- jedena z najlepszych wtyczek; blokuje wiadomosci reklamowe od uslugodawcy protokolu np. z tlenu + blokowanie wiadomosci od uzytkownikow, gdy wystepuja w nadchodzacej wiadomosci okreslone slowa itp... (mozna tworzyc swoje reguly)
*szyfrowanie wiadomosci- polaczenia ssl, szyfrowanie przesylanych plikow
*avatary- wyswietlanie avatarow na liscie kontakto i w oknie rozmowy (gdy siec obsluguje np. aim, msn)
*wspomne tylko jeszcze o dowolnej personalizacji kazdej ikony, dowolnym ukladaniu listy kontaktow, efektow dzwiekowych, doborze koloru i czcionek dla kazdego elementu
to tylko kilka mozliwosci "mojej" wersji Mirandy, przedstawilem okolo 15% tego co 'ona' potrafi