Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.11.2005, 13:44   #9
Morris
Coauctor delicti

Data rejestracji: 23.12.2002
Morris zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Wszystko zależy, jako co towar sprzedawany jest na stoisku. Bo gazetka rzeczywiście nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu prawa, ale napis na stoisku już tak. Jeżeli więc na nim napisane jest Emperor II to taki towar ma być sprzedawany. A jeśli nie jest..
Emperor II, to właściwie to samo, co Prince 1. Różnice między nimi są nieznaczne. Natomiast Emperor III i Prince 2, to w porównaniu do modeli poprzedniej numeracji coś zupełnie innego. Są zbudowane na innych układach, mają pełną (jak zapewnia producent) obsługę QPEL i GMC. Nie można więc przejść obok tego obojętnie, bo taka praktyka jest nadużyciem!
Co mnie najbardziej dziwi, to fakt, że to oszustwo ma ogólnopolski zasięg. Piszę oszustwo z premedytacją, bo błędy w druku się zdarzają, ale jeżeli klient zgłasza problem, a sprzedawca udaje przygłupa, który nie ma pojęcia o tym co robi, to już inna historia...

Cytat:
Napisany przez Maciej
przecież to są dwa inne pudła, to jak można wcisnąć komuś Prince 1 jako Prince2 ?!...
Ja też w pierwszym momencie dałem się nabrać, do momentu dojrzenia na małego napisu oznaczającego model.
Co do szczegółów tego towaru, jest dokładnie tak, jak napisał @Dorian.

A może ktoś ma ochotę się wybrać w swoim mieście do tego cudownego hipermaketu? Zachęcam - zabawa przednia i na koniec poczucie spełnionego obowiązku obywatelskiego .

Może zmasowany atak i postraszenie UOKiK-iem będą batem na tych zas....ców. To straszenie zresztą nie będzie próżne - w poniedziałek, albo wtorek przekazuję rzeczywiście sprawę do UOKiK, jeśli się nic nie zmieni - muszę tylko strzelić fotkę całego stoiska z ceną.