Cytat:
|
Napisany przez Hinks
Dzięki, działa wszystko 
I mam jeszcze dwa pytania:
jakie są jeszcze przydatne wtyczki??
i dlaczego jak robie się niedostępny to automatycznie mam opis "ukrywam sie przed mafia"?? 
Gdzie to zmienic??
|
opis 'urywam sie przed mafia' zostal ustawiony domyslnie, przyznasz ze smieszny

aby go zmienic wejdz w opcje>Stan>Opisy stanu; tutaj mozna ustawic opisy dla wszystkich stanow oddzielnie, czyli dla niewidoczny moze byc inny, dla 'dostepny' inny itd... nie trzeba za kazdym razem klikac, tylko zmieniaja sie automatycznie przy zmianie stanu
jakie sa przydatne wtyczki?
to zalezy, czego oczekujesz od komunikatora; czy tylko mozliwosci prowadzenia rozmow, czy takze innych opcji;
oto moje wtyczki (wtyczki protokolow oraz te mniej istotne pomijam)
*Modern Contact List Layered - odpowiada za wyglad listy kontaktow
*nConvers++ - odpowiada za okienko rozmow (wyglad, opcje)
*PopUp - wyswietla popup-y, w formie malych okienek w rogu ekranu (mozna definiowac)
*SecureIM - odpowiada za szyfrowania przesylanych wiadomosci i plikow
*Spam Filter - blokuje spam z serwerow oraz od uzytkownikow (mozna definiowac)
*Startup Status - ustawia nasz status dla poszczegolnych protokolow podczas uruchamiania Mirandy
*Contact Status Notification - informuje, gdy kontakt zmienia stan (potrzebna dodatkowo wtyczka PopUp)
*Extended User Info - wyswietla bardziej szczegolowe informacje o 'kontaktach'
*Updater - automatycznie aktualizuje Mirande oraz zainstalowane wtyczki o okreslonym, zdefiniowanym czasie np. przy uruchamianiu, raz dziennie itp...
*Winamp Notify - wyswietla w PopUp-ie artyste, tytul itp... (podobna mozna sciagnac do winampa z oficjanej strony)
*Keyboard Notify Ext. - gdy otrzymujemy wiadomosc, mruga dioda klawiatury (przydatne jezeli np. ogladamy fim i wtedy mamy wylaczone powiadomienia dzwiekowe oraz popupy)
to tylko niektore wazniejsze moje rozszerzenia, poszykiwania odpowiednich wtyczek nalezy zaczac na stranie glownej mirandy, wybierajac to co jest nam potrzebne
wspomne tylko jeszcze, ze sa wtyczki wyswietlajace informacje o pogodzie, programie tv, aktualny czas w roznych rejonach swiata itp..., ale to juz raczej dla szpanu