Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.11.2005, 00:19   #1
Gumi
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.11.2005
Gumi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pomozcie fachowa opinia

Mam taki maly problem i jesli ktos bylby tak dobry i uczynny to bardzo bym prosil o rade. Otoz dzisiaj wypalam sobie plyte DVD i wszystko przebiega bez komplikacji w Nero mi pisze ze wypalenie zakonczone sukcesem. Ale mam juz taki nawyk ze kazda plyte zanim skasuje to z dysku sprawdzam CDCheck'iem. I sprawa wyglada nastepujaco: Caly test w cdchecku wychodzi pomyslnie czyli nie wykrywa zadnych bledow, ale plyta jest testowana z szybkoscia 10x (przy kazdej wczesniejszej dobrze wypalonej plycie mialem szybkosc testu okolo 30x-40x). Dodatkowo wkladam ta plyte do innego napedu tym razem poprostu DVD-rom a nie nagrywarka i plyty nie widzi, zachowuje sie inaczej niz jak bym wlozyl czysta plyte ale i tak tej plyty nie widzi. Powtorzylem nagrywanie jeszcze dwa razy za kazdym razem z innymi plikami i za kazdym razem bylo to samo, raz nawet w cdchecku wykryl bledy, tzn na 7 plikow jednego nie mogl odczytac. Nie chcialem tracic kolejnej plyty wiec wzialem DVD-RW i nagralem pare z tych samych plikow ktore wczesniej chcialem nagrac. Plyta nagrala sie normalnie i bez zadnych bledow. No to nagralem kolejna zwykla plyte (dvd-r) z tym samym co wczesniej nagrywalem na dvd-rw. Plyta oczywiscie nagrala sie tak jak poprzednie czyli wolny test i w drugim napedzie jej nie widzi. Odinstalowalem nero i zainstalowalem burn4free i nagralem jeszcze tutaj plyte ale sytuacja byla dokladnie taka sama.
Czyli podsumowujac przy wypalaniu DVD-R plyta dziala strasznie wolno w nagrywarce a w innym napedzie jej wogole nie widzi a przy wypalaniu DVD-RW plyta nagrywa sie normalnie.
Jesli ktos doczytal do tego miejsca i wie o co w tym wszystkim chodzi to prosilbym o opinie co jest nie tak. Glownie chodzi mi o to czy nagrywarke mam popsuta i musze ja zaniesc do serwisu czy to moze jest cos z laserem nie tak i moze wystarczyloby np kupic plyte czyszczaca i to by pomoglo ?? Jesli mozecie to napiszcie co o tym sadzicie. (Lekko mnie zdolowala ta sytuacja bo akurat potrzebuje nagrywarki
Gumi jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online