Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.09.2002, 13:30   #1
Przemo1980
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 28.02.2002
Przemo1980 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
paput2000 napisa***322;(a)

Nie rozumiem. Generalnie pojawiają się zniekształcenia, czy tylko podczas zrzucania płyty, jak Sam napisałeś "...wyglądającej strasznie, jakby ją ktoś potraktował papierem ściernym".
Bo jeżeli piszesz o bardzo zniszczonej płycie, to porady nic tutaj nie dadzą - nie wymagajmy od sprzętu i softu cudów.
Sam miałem kilka przypadków względnie zniszczonych płyt i w większości udało mi się je reanimować poprzez zrobienie kopii, z uwcześnie wykonanego obrazu zrzucanego z nagrywarki .Nagrywarka zrzucała dane bardzo powoli (średnia prędkość ok. x1,5), ale dokładnie - ten sam manewr z użyciem CD-ROMu nie wyszedł, zrzucał on szybciej, a copia audio miała zniekształcenia.
Przed tymi wszystkimi zabiegami próbowałem rippować za pomocą EACa.
Niestety pliki wynikowe miały zniekształcenia - przy zrzucaniu przez nagrywarkę mniejsze, przez CD-ROM większe.
Nie za bardzo rozumiem dlaczego opisany wyżej sposób okazał się lepszy od bezpośredniego rippowania EACem, który posiada wiele wyspecjalizowanych narzędzi wspomagających doskonały zrzut audio, nawet z nośników nie pierwszej młodości. Być może wynika to ze specyfiki mojej starej nagrywarki.
Właśnie że odtwarzając bezpośrednio z płytki wszystko jest ok. Dopiero po zrzuceniu niektóre kawałki w pewnych miejscach zawierają te zgrzyty. Mało tego w kilku przypadkach po zrzuceniu utworu na dysk zawiera on jedynie cisze, żadnych dźwięków.
Przemo1980 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online