Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.11.2005, 22:46   #139
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Chociażbym się bardzo starał, to nie dałbym rady znaleźć tych podzespołów takich, żeby zapłacić za nie 8-9 tysięcy... Pomijając już fakt, że na moje oko to tak do 3-4 tys. kupi się bardzo wydajny komputer, a wszystko więcej to już tylko strata pieniędzy.

A co do samej konfiguracji to mniej więcej zgadzam się z powyższym. Może poza tą kartą sieciową, ale ja nigdy nie miałem z nimi problemów.
Witam !
Wydaje mi się, że bez problemu dałbym radę złożyć komputer za te 8-9 tysięcy - po prostu wystarczy wziąść najnowsze podzespoły typu procesor, płyta, grafika, z 2GB pamięci itd.
Tylko jaki jest tego sens ?? Praktycznie takiego komputera potrzebują naukowcy - inżynierowie (skomplikowane obliczenia itd.), no i totalni fanatycy gier - symulatorów itd.
Bo dla normalnego użytkownika - czyli jak dla mnie z min 95 % populacji - taki komputer - jak napisał @andrzejj9[B] - za max 3-4 tysiące będzie wystaczający aż nadto !!!

A na koniec - to jeśli ja nawet trafiłbym szóstkę w Lotto to bym chyba nie kupił tak drogiego komputera - wolałbym taki za 2,5 - 3 tysiące plus monitor itd., a za rok dla zabawy bym go modernizował

ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post