Cytat:
Napisany przez toporek18
Witam wszystkich.
Moj kumpel ma jakas ps2. nie wiem jaka to wersja. (two, slim czy normalna) I jest jeszcze nie przerobiona. [...]
|
PSTwo to potoczna nazwa Slima. Ot na wzór PSX->PSOne. Chąc modować musisz dokładnie określić jaki model posiadasz... Pierwsza rzecz to sprawdź numerek (SCPH-ile?) itd...
Cytat:
[...] Przeczytalem wybiurczo ten temat (nie da sie chyba calego bo to ponad 90 stron ) no i doczytalem sie o jakim kopiowaniu plyt psx i ps2. [...]
|
Tylko masohista przeczyałby cały. Dlatego wyedytowałem pierwszy post, w którym podałem link do tutoriali.
Cytat:
[...] Mam pytanie czy tak kopiowane plyty chodza na nie przerobionym ps2? [...]
|
Nie...
Można ewentualnie kupić SwapMagic i podmiebniać płyty, ale to jest mordęga. Jest ubogi itd... było już to wałkowane wiele razy.
Cytat:
[...] Bo jak skopiuje oryginalna psx w alkocholu 120% z profilem playstation na cdr to raczej bez przerobki konsolki sie nie obejdzie? dobrze mysle? [...]
|
Dobrze
Cytat:
[...] Ale jesli by zrobic kopie org gry z ps2 (na DVD) w alkoholu 120% z profilem playstation 2 (czyli chyba wraz z subkanalami) i dodatkowo nagrac DVD+R ze zmienionym bitsetingiem na DVD-ROM to czy taka plyta odpali na nie przerobionej konsolce? [...]
|
- przy DVD nie ma wyboru profili
- bitsetting nic Ci nie da
No niestety to nie jest takie proste...
Cytat:
[...] No i na koniec jesli juz trzeba przerobic konole to jak najlepiej to zrobic? Jakiego mod chipa uzyc??
Przepraszam za te pytania ale jest juz pozno i nie chce mi sie szukac tego w nieskaczonosc.
|
Hmm... to zależy od Twojego modelu konsoli. Ze Slimami to jest pewne ryzyko... Są to PS2 zubożone o pewne układy i wraz z modem potrzeba szeregu zabezpieczeń.
Najlepszy modchip to DMS4 - drogi i raczej nie dostępny w Polsce. Ewentualnie Ripper 2/3.x.
Broń Boże Modbo!