Cytat:
MAD__ (14-10-2000 02:22):
Posiadam sprzet Cel 633 , 64 MB , Barracuda II 7200 Obr/sek. Pytanie dotyczy tego , jaka najwieksza predkosc nagrywania wytrzyma moj sprzet , zastrzegam ze chcialbym sobie kuoic ngrywarke na IDE .
Chce sobie kupic nagrywarke i nie wiem jak ma byc ona szybka.
|
Nie jest tak do końca prawdą, że jeżeli test się wyrobi np. x20, to będzie można nagrywać z tego kompa x20... W twoim wypadku jeżeli kompik będzie odpowiednio skonfigurowany i nagrywajka będzie dobrze podłączona - nie powinno być żadnego problemu z nagrywaniem nawet i 12x. Ja mam nagrywajkę Yamahy 8824E na kompiku p166MMX (kręcony na 186 MHz) na płycie VIA VP3 z 32 Mb RAMu. No i czasami nie wyrabia się procek! Niestety nie mogę włączyć UDMA na napędzie
Zwłaszcza przy nagrywaniu Audio z obrazu (nagrywam tylko pliki z dysku albo cały obraz z dysku - nie mam w kompie napędu CD) obciążenie procka wywala płytę. Odpalasz sysmon.exe i włączasz śledzenie obciążenia procka i transfer z dysku. U mnie przy nagrywaniu 8x (danych) obciążenie procka wynosi 96% !!! Jeżeli windows stwierdzi, że coś musi sobie pochrupać po dysku, to programik może nie nadążyć z podawaniem danych (mimo, że dysk się wyrabia!). No i kiszeczka. Pisałem już o tym w poście "Nero - ty cholero".
Przy nagrywaniu 6x mam spokój. Spróbuję podkręcić jeszcze bardziej procka.
Kiedyś, na innej płycie puściłem go na 290 MHz!!! Pół godziny dało się grać w Q1. Potem się wieszał. I trochę śmierdziało.

Ale działa dalej. Od dwóch lat!
Przy Twoim sprzęciku jedyny problem może być w konfiguracji sprzętu lub softu. Sam sprzęt ma bardzo duży zapas

Powodzenia z testowaniem!