Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.11.2005, 12:08   #18
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Joanna Maciejew
Moglibysmy dyskutowac w nieskonczonoszc na temat Polski, polskiego sprzetu i oczywiscie zaufania Polakow do niego...
Osobiscie uwazam i niezmiernie mi z tego powodu przykro, ze Polacy wrecz degraduja towary "made in poland".
Przyklad: Jestem w Polsce, wchodze do knajpy, prosze o wode- co dostaje? Bonaqua... Coca-Cola. Raz, ze niewiele lepsza od kranowy to w dodatku drozyzna czerpana w Pniewach (o ile sie nie myle?) za grosze! Az mnie skreca jak pomysle...
Nie do konca to prawda, mozna kupic bardzo polska "staropolanke", "zywiec zdroj", "muszynianke", "kinge" itp. ja nie kupuje nic innego i nic co zwiazane z coca-cola, a w knajpach serwuje sie jedno i drugie... przewaga ma tutaj tez reklama jakiegos produktu oraz jego prawdziwe walory smakowe.

Telewizory w Polsce? Coz, moze zainteresujesz sie produktami Telestar, slynne telewizory Elemis, to podobno jeszcze jest polski sprzet, fakt ze kineskop jest made in china, obudowa made in Malesia, ale generalnie calos zlozona jest w Polsce, jaka tego jakosc? coz, sa tacy co sobie to nawet chwala, a cena tez jest przyzwoita, hi-end to nie jest, ale przecietny sprzet.

Co do monitorow "polskich" to nie slyszalem i nie pomoge, i nawet jak Iyama ma swoja montownie pod Wroclawiem, to tylko kleca czesci do szerszej produkcji poza granicami Polski...

...inna rzecz ze jest roznica jakosciowa ogolnie w sprzecie RTV i AGD w Polsce a innych krajach UE, kup pralke bosha w Polsce, a kup w RFN, roznica bagatela! potezna. Kup telewizor SONY tu i tam, a zobaczysz ze to inny produkt. Roznica jest tylko dlaczego my Polacy jestesmy obywatelami UE drugiej albo trzeciej kategorii?