Cytat:
|
Napisany przez KrystianPoland
Mam taki problem a własciwie trzy,przeszukałem forum ale nie znalazlem nic konkretnego.dodam ze dopiero zaczynam przygode z takimi rzeczami.Ale do rzeczy.Kupilem z gazety dvd z filmem,wyciagnełem z płyty 3 voby na HD kazdy po 0,99G.Chce je najpierw połączyc w jedną nałość.Uzyłem ifoedita.Opcja Create IFOs.po tym procesie na pulpicie programu pojawiło sie cos takiego:
Problem1-co dalej zrobic zeby te 3 voby zgrac w jedną całość?-moze wyda sie to smieszne ale nie znam tego programu a tym bardziej angielskiego
Problem2 -jak i czym skompresowac ten jeden plik(utworzony z 3 vobów) nie tracac na jakosci do mniejszego rozmiaru
Problem3-jak dodac animowane napisy na poczatek filmu zeby np. wyswietlało sie ze film pochodzi z kolekcji np Xksinskiego
Dodam iz wszystkie wyzej wymienione operacje zrobilem w programie WinDvd Creator 2 ale plik wyjsciowy posiadal animowane napisy na poczatku filmu ale cala operacja konwersji przebiega bardzo powoli a koncowy efekt jest kiepskiej jakosci.do tego przy zmniejszaniu rozmiaru jakosc byla do niczego.prosze o pomoc
|
Wogóle to się dziwię że zgrywałeś 3 voby a potem twardo tworzyłeś pliki *.ifo i *.bup powinny być na płycie w katalogu VIDEO_TS. Jeśli nie masz stacjonarki, to przerób ten film do divx'a. Kiedyś używałem takiego programu
Simpledivx
poradnik po polsku znajdziesz -->
TU jak się kiedyś bawiłem w przerabianie na divx'y to tym softem, łatwo i przyjemnie, niestety za 5 minut to nic nie zrobisz, wszystko zależy od twojego sprzętu.
Druga sprawa, każda kompresja to utrata jakości, tak więc nie myśl że jakość będzie lepsza.
Trzecia sprawa, to muszą być animowane napisy

Takie rzeczy to tylko w Erze