Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.11.2005, 18:23   #5
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez wirusek
ale jest taki problem że ja niechce tego kompresować bo to jest materiał z dvd, tak naprawde to ja chce przerobic vob ->avi (bez żadnej kompresji)
Witam

*.vob ***8211; to pliki z DVD, w których video jest skompresowane kodekiem mpeg-2, do tego zawiera wiele ścieżek audio (najczęściej : *.mp2, *.ac3) oraz napisy.

*.avi ***8211; to mulitformat, gdzie video może być skompresowane różnymi kodekami np.: Huffyuv, DV, DivX, XVid, MJPEG itp., lub być wcale nieskompresowane (ogromna wielkość) , ale na pewno nie jest to *.mpeg-2

Pisząc chcę przerobić *.vob->*.avi musisz być świadomy, iż jest to niemożliwe bez dekompresji lub rekompresji do innego formatu.

Analizując to co robisz (Vobedit) wnioskuję, że chcesz z płyty DVD uzyskać jeden plik video z wybraną ścieżką audio. Oznacza to, że jest to zamiana *.vob na *.mpg a nie *.vob->*.avi.

Spróbuj w takim razie skompresować w TMPGEnc ten plik *.wav do *.mp2 (czyli naturalnie MPEG-1 Audio Layer II) i wtedy nie powinno już być problemu z połączeniem go ze ścieżką video.

Pozdrawiam.