Dyskusja: kwiaty przez net ?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.11.2005, 22:29   #17
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Akurat miałem pośrednie doświadczenie z firmami zajmującymi się dostarczaniem kwiatów i pomyślałem, że warto tu o nim wspomnieć.

Jakiś czas temu moja siostra zamawiała ze stanów bukiet dla mojej mamy. Kosztował ok. 100 złotych, ale był naprawdę piękny i olbrzymi. Teraz ponownie siostra zamówiła bukiet, ale dla babci. Poniżej kilka refleksji:

1) Bukiet miał zostać dostarczony w godzinach od 9 do 11. Wiedzieliśmy o tym, a bukiet miał być niespodzianką, więc staraliśmy się koniecznie zatrzymać babcię w tym czasie w domu, co nie było łatwe bo miała już plany, które musiała zmienić, ale udało się. Szkoda, że niepotrzebnie, bo bukiet oczywiście nie przyszedł. Dostarczony został o 14:30, kiedy oczywiście babci nie było w domu.

2) hmm.. no cóż, spóźnienie można by bylo jeszcze wybaczyć, chociaż szkoda niespodzianki, ale to, jak ten bukiet wyglądał już nie.. Poniżej kilka przykładów:

a)Widok na całość z góry - wielkością nie poraża...

b) Muszę przyznać, że widziałem już w swoim życiu tak wyglądające róże - tylko, że zwykle na śmietniku...

c) no właśnie...

d) pozostałe kwiatki niestety nie pozostawały w tyle...

e) podobnie jak kartka z życzeniami (ja wiem, że ładnie nie piszę i nawet do głowy by mi nie przyszło, żeby samemu pisać dla kogoś dedykację.. A jeśli już to postarałbym się trochę bardziej i raczej nie dał kartki nawet z jednym skreśleniem...)

f) tu natomiast dla porównania bukiet kupiony dzisiaj przez nas na miejscu. Również nie był tani - kosztował 29 złotych. Jednak ten zamówiony - po prawej - to dla porównania.. 117 złotych....

Podsumowując:

- bukiet nie został dostarczony o czasie psując niespodziankę (która w sumie była tutaj połową "sukcesu"

- został zrobiony po prostu ze starych kwiatów, z których niektóre nadają się już tylko do wyrzucenia

- jako całość zrobiony został niechlujnie i na odczepnego - a przecież tu właśnie chodzi o pokazanie, że komuś na innej osobie zależy i chce dla niej najlepszego

- jako bukiet wart był może z 10 złotych, a i to nie bardzo, bo ze zwiędłymi kwiatkami nikt bo by w żadnej kwiaciarni nie kupił. A kosztował - 117 złotych...

Na koniec dla porównania - bukiet miał wyglądać tak:

http://www.twojekwiaty.pl/go/_info/?...ea647068d6b6ba

Sprawa naturalnie nie zostanie tak pozostawiona, a w firma, która to zlecenie zrealizowała w najlepszym wypadku po prostu zwróci nam pieniądze. Chociaż nie jestem jeszcze pewien czy poprzestaniemy na tym...

neverending path to perfection..

Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 26.11.2005 o godz. 22:33
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post