Dyskusja: kwiaty przez net ?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.11.2005, 01:42   #19
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu

Tak na marginesie - chyba dobrze, że babci nie było w domu bo mieliście czas coś załatwić na miejscu.
No nie do końca tak, bo dziadkowie mieszkają w osobnym mieszkaniu i bukiet i tak odebrał dziadek i przekazał babci. My zobaczyliśmy go dopiero wieczorem, a ten drugi bukiet kupiliśmy dzisiaj, kiedy urządzaliśmy takie małe przyjęcie.

Cytat:
Walka z nimi nie jest łatwa, bo mnie w żaden sposób nie udało się ustalić kto bukiet robił i dostarczył. Ja bukiet zamawiałem u siebie w kwiaciarni a realizacją zlecenia zajmowała się chyba Interflora (czy jakos tak podobnie) która przekazała zlecenie którejś ze swoich kwiaciarni w rejonie realizacji zlecenia. Osoba "uszczęśliwiona" tym bukietem oczywiście nie spytała kto dostarczył.
W końcu nie było winnego, a ja nie miałem czasu na takie podchody. Oczywiście obiecali sprawę wyjaśnić o coś z tym zrobić żebym był zadowolony tratatata...
Mnie szczerze mówiąc nie interesuje, kto to dostarczał, ale kto przyjmował zlecenie (Tzn. chętnie bym się dowiedział, jaka kwiaciarnia to "cudo" tworzyła, bo wtedy tego samego dnia pojechałbym do nich i rzucił ten bukiet na ladę (albo od razu do kosza, żeby ich nie fatygować)) i od tej firmy domagać się będziemy odpowiedniego załatwienia tej sprawy (a niech ze swoimi podwykonawcami załatwiają już sprawę sami. Stąd też te zdjęcia - niewykluczone, że firma przyjmująca zamówienie w ogóle nie wie o tym, jakiej jakości usługi świadczą tu ich wspólnicy.

Cytat:
No i teraz już tylko lojalnie ostrzegam wszystkich optymistów przed takimi pomysłami.
Niestety.. jak już ktoś w tym temacie stwierdził - Polska jeszcze nie dorosła do tego typu usług (i niestety wielu wielu innych..).

Cytat:
A tak już na koniec, to nie pomyśleliście ze lepiej bylo by gdybyście sami zamówili bukiet u siebie a tylko jakiś pracownik go dostarczył pod wskazany adres, chocby na fajrant? Była by niespodzianka i raczej bez wpadki.
Oczywiście, że byłoby lepiej i taką zresztą opcję proponowaliśmy siostrze. Ona jednak chciał - i nie winię jej za to - załatwić wszystko u siebie na miejscu (mieszka w Stanach), żeby była to taka jej prywatna niespodzianka upominek dla ważnej dla niej osoby. I tak miało być, a jak wyszło.. Gest pozostał, szkoda tylko, że skutecznie przez tych dupków zniweczony..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post