Cytat:
Druss napisa***322;(a)
Tak sie sklada ze nie mialem w swoim zyciu tylko amd procesorow, intela tez mialem wiec mnie nie denerwoj, moj brat ma celerona i na szczescie znalazlem na niego frajera i wstawie mu durona.
|
Ja posiadam durona, okrojonego Athlona jak kto woli, jestem zadowolony, jednak, co osobiscie napisze lubie firme AMD i od pierwszego kopmutera zawsze mialem procesor AMD (5x86 czasy komputerow 486)
Jednak... wydajnosc wydajnoscia, ale zabiegi i ingerowanie w sprzet niedoswiadczonych uzytkownikow sprawily ze widzialem juiz ukruszone Athlony, sam mialem takiego, ukruszenie jest chwila, a procesor za drogie pieniadze idzie do kopsza... dlatego proponuje, jesli bedziecie sie czesto bawic zakladaniem wiatraka i radiatora, zmieniac plyty glowne i podobne... polecam celerona, P4 bo one maja ten element zabezpieczajacy, jesli ktos wam zlozy ten komputer (np. sklep) to spoko wybierajcie Athlona, nadmienie jeszcze ze uszkodzone procesory firmy AMD nie mozna juz zareklamowac, a intela tak, to dla niektorych jest waznym argumentem...
natomiast testy benchmarki to nic nie maja wspolnego z rzeczywistoscia, powiem tyle ze w zwyczajnej pracy komputerow w dzisiejszej czasach nie ma znaczenia jaki jest tam procesor, nawet VIA Cyrix III jest dobry
pozdrawiam