Cytat:
|
Napisany przez Raferti
@re MetalSlung
Szczerze powiedziawszy ja na swojej HP840i, która to jest tak naprawde LG nie zauważyłem podobnych objawów - może faktycznie jakiś trefny egzemplaż. Ogólnie rzecz biorąc jestem coraz bardziej zadowolony z tej nagrywarki HP. Faktem jednak jest, iż lepiej wygląda okładka 2krotnie wypalona na ustawieniach best na płytach DVD. Na cd jest lepiej, ponieważ płytka ma inny odcień. Zresztą to 2x wypalenie okładek na płytach DVD tyczy się wszystkich nagrywarek z LS. Po prostu - wtedy czerń jest czernią, a nie szarością.
|
Mam zamiar wykonać kilka testów, ale to dopiero na dniach bo teraz brak mi czasu. Nie wykluczam tego że tylko jedna sztuka LG ma taką wadę dotyczącą LS (i to widoczną wyłącznie po drugim paleniu obrazka). Poza testowaniem LightScribe'a (też na LiteONie i BenQ) używałem LG tylko do wykonania backupu dysku i instalacji SuSe'a więc powstrzymam się jeszcze przed ostateczną opinią na temat tej nagrywarki. Mam nadzieję że nie utopiłem kasy w tym wynalazku (moje dwie poprzednie nagrywarki to były LG i jestem z nich zadowolony).
PS: Podobno LS na płytach CD-R Philips wyglada lepiej niż na CDkach Verbatim'a.