Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.09.2002, 12:04   #29
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: No i sam już nie wiem......

Cytat:
Świerszcz napisa***322;(a)
.....wpadne znowu do kilku sklepów, i powiem im że "rozmawiałem" z kilkunastoma użytkownikami Athlonów i NIC się nie kruszy, ani nie przepala........... zobaczę co powiedzą. (a co do wiatraka co by było gdyby przestał sam działać?? )
1. mbm zacznie wyć o ile go masz uruchomionego a ja mam bo bardziej się obawiam wysokich tem na chipsecie niż na procku bo procek jest monitorowany przz płytę
2. płyta zacznie wyć jak ją dobrze ustawisz
3. to czy się palą lub kruszą / jak już mówilem ja tam zadnego amd nie skruszyłem ale celta tak / zależy tylko od wiedzy i umiejętności usera i od tego czy went jest przystosowany bo były takie co to niby były pod socket A a niestety nagminnie kruszyły porocki / orby co poniektóre się kłaniają /
a w slepie to Ci powiedzą to co im wygodnie / BTW gdyby się amd mi w łapkach kruszyły to znając ich wydajność poprosiłbym kogoś kto ma doświadczenie aby mi wenta zamontował albo bym sobie shima qpił i wtedy już duuuużo trudniej cpu uszkodzić mechanicznie/
aha temp zalacana przez amd pracy ich procków to max 65 stopni
aha2 to ze się ukruszy wcale nie znaczy że nie bedzie już działał / celek do dziś śmiga jako 800 jedyne co się zmieniło to to ze na wyższej magostrali niż 100 już nie chadza a wcześniej potrafił/

pozdro i miłej konwersacji w sklepach
ps nie oszukuj się że w płytę nowego procka zapodasz za parę miesięcy / też tak kiedyś mówiłem, ale prawie zawsze częściej zmieniam płyty razem z prockiem bo taki zestaw prościej sprzedać a jak się to dosyć często robi to różnica pomiędzy rynkiem wtórnym a pierwotnym jest na tyle mała zę rozsądnym kosztem mam całkiem nowe podstawowe komponenty kompa / bo jak już będziesz qpował to pewnikiem bedzie jakis nowy rewelacyjny chipset albo za rozsądne pieniądze jakaś wypasiona płyta i wtedy zmienisz mobo i cpu /przynajmniej tyle /

Ostatnio zmieniany przez cana : 25.09.2002 o godz. 12:06
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post