Fakt! Pre-processing ma negatywny wplyw na material przerabiany. Pisal o tym jdobbs - tworca DVD-RB. Aczkolwiek sam uzywalem (i w zasadzie nadal uzywam) "movie only" przygotowywana Shrinkiem, pomimo ze mam DVD-RB Pro, ktora to wersja ma zaimplementowana programowo opcje "movie only" i wiele innych ciekawych rozwiazan... jakos jednak jestem przyzwyczajony do Shrinkowego przygotowania. Pomimo tego nigdy nie zauwazylem zeby w roznych odtwarzaczach film zachowywal sie w sposob jaki marcinez_mp napisal. Ja osobiscie nie ucinam koncowych napisow, a to w zasadzie narusza chyba bardziej drastycznie strukture filmu niz samo "movie only"... no i ja tu jeszcze domyslne audio i ewentualne napisy ustawiam... Reasumujac - tak - pre-processing moze miec negatywny skutek na dzialanie kopi wykonanej (enkodowanej) za pomoca DVD-RB. Niejaki TheSeeker w poradniku o DVD-RB napisal:
Cytat:
|
I don't know that we necessarily need to discourage pre processing as I do it for every disc I have ever done with RB and I haven't run into any problems at all. I would just say to keep pre-processing to an absolute minimum and if you do preprocessing and start getting errors, then that is the first place that should be looked at as the cause of said errors
|
No i to moze byc wlasnie nasz problem...
Pozdrawiam!