Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.11.2005, 07:59   #29
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez rosol
Nie kombinuj lepiej z polaczeniem szerokopasmowym bo nabawisz sie wiecej problemow niz miales do tej pory.
Ciekawe - u mnie zero problemow.

Cytat:
Napisany przez rosol
Zainstaluj same stery. Utworzy sie polaczenie ADSL.
Ciekawostka nr 2 - u mnie, ani przy modemie "klasycznym" ani od ADSL nie utworzyło się samo połączenie - musiałem zrobić tak, jak w linku z neostrada.info A stery do modemu oczywiście trzeba zainstalować

Cytat:
Napisany przez rosol
Ściagnij sobie program AutoConnect ktory utrzymuje caly czas aktywne polaczenie z neo.
Po co śmiecić softem? Do tego ten program nie zadziała, jeżeli nikt się nie zaloguje do kompa. Ten problem nie występuje przy schedulerze + rasdial (wystarczy wpisać w oknie dosowym rasdial /? i wszystko jasne)

Cytat:
Napisany przez rosol
We wlasciwosciach tego polaczenia ADSL zaznacz udostepnianie polaczenia i wylacz Firewalla!!
W żadnym wypadku - firewall można wyłączyć dopiero, jak się zainstaluje innego. Ale ten windowsowy spełnia swoje podstawowe zadania - tylko trzeba go ustawić.

Cytat:
Napisany przez rosol
Preferowany DNS: 192.168.0.1 !!!!!!!!!!!!!
DNSy powinny być dostawcy netu. Tak też ma prawo działać, ale lepiej wpisać prawdziwe

Cytat:
Napisany przez rosol
Aby komputery sie widzialy w otoczeniu sieciowym, musisz ustawic taka sama grupe robocza.
Kolejna ciekawostka ***8211; moje kompy w domu mają dwie rożne grupy robocze. Gościnnie bywa laptop z trzecią grupą roboczą ***8211; nie ma problemu, wszystkie kompy się ***8222;widzą***8221;.

Cytat:
Napisany przez rosol
Na kazdym komputerze w Polaczeniach Lokalnych wylacz firewalla !!!!!!!
Bardzo śmieszne ***8211; radzisz ***8222;otwórz wszystkie drzwi na oścież dla robaczków i domorosłych hakierów".

Cytat:
Napisany przez rosol
I jesli po takim konfigu internet nadal nie bedzie chodzil, proponuje nadal to co pisalem wyzej... FORMAT C: (pozdro dla Mily_ego )
Bardzo śmieszne, bardzo.