Cytat:
Napisany przez rosol
Nie kombinuj lepiej z polaczeniem szerokopasmowym bo nabawisz sie wiecej problemow niz miales do tej pory.
|
Ciekawe - u mnie zero problemow.
Cytat:
Napisany przez rosol
Zainstaluj same stery. Utworzy sie polaczenie ADSL.
|
Ciekawostka nr 2 - u mnie, ani przy modemie "klasycznym" ani od ADSL nie utworzyło się samo połączenie - musiałem zrobić tak, jak w linku z neostrada.info A stery do modemu oczywiście trzeba zainstalować
Cytat:
Napisany przez rosol
Ściagnij sobie program AutoConnect ktory utrzymuje caly czas aktywne polaczenie z neo.
|
Po co śmiecić softem? Do tego ten program nie zadziała, jeżeli nikt się nie zaloguje do kompa. Ten problem nie występuje przy schedulerze + rasdial (wystarczy wpisać w oknie dosowym rasdial /? i wszystko jasne)
Cytat:
Napisany przez rosol
We wlasciwosciach tego polaczenia ADSL zaznacz udostepnianie polaczenia i wylacz Firewalla!!
|
W żadnym wypadku - firewall można wyłączyć dopiero, jak się zainstaluje innego. Ale ten windowsowy spełnia swoje podstawowe zadania - tylko trzeba go ustawić.
Cytat:
Napisany przez rosol
Preferowany DNS: 192.168.0.1 !!!!!!!!!!!!!
|
DNSy powinny być dostawcy netu. Tak też ma prawo działać, ale lepiej wpisać prawdziwe
Cytat:
Napisany przez rosol
Aby komputery sie widzialy w otoczeniu sieciowym, musisz ustawic taka sama grupe robocza.
|
Kolejna ciekawostka ***8211; moje kompy w domu mają dwie rożne grupy robocze. Gościnnie bywa laptop z trzecią grupą roboczą ***8211; nie ma problemu, wszystkie kompy się ***8222;widzą***8221;.
Cytat:
Napisany przez rosol
Na kazdym komputerze w Polaczeniach Lokalnych wylacz firewalla !!!!!!!
|
Bardzo śmieszne ***8211; radzisz ***8222;otwórz wszystkie drzwi na oścież dla robaczków i domorosłych hakierów".
Cytat:
Napisany przez rosol
I jesli po takim konfigu internet nadal nie bedzie chodzil, proponuje nadal to co pisalem wyzej... FORMAT C: (pozdro dla Mily_ego  )
|
Bardzo śmieszne, bardzo.